LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Tweede “Brabantse Wal Trail” in prachtig herfstweer

Ossendrecht (NED)
16
november 2019

Vorig jaar zag deze trail het levenslicht. Hij veroverde meteen zijn plaats in het trailcircuit. Niet te verwonderen dat er een vervolg kwam.

Geen tijd

Op de site van de organisatie staat het opzet van dit evenement duidelijk te lezen. Geen tijdsregistratie dus maar genieten van de prachtige natuur en de bossen rond de startplaats in Ossendrecht. Ook wil men het kleinschalig houden en kunnen maar een beperkt aantal deelnemers het parcours op. Op die manier kan iedereen maximaal genieten van de uitgestrekte bossen zonder elkaar voor de voeten te lopen. Men laat de atleten overigens in waves starten waardoor iedereen voldoende ruimte heeft.

Het startschot werd op een totaal andere locatie gegeven dan vorig jaar. Ook het parcours verschilde grondig. Met duidelijk minder hoogtemeters maar nog steeds een rijke variatie aan bospaden die er niet te vettig bijlagen. Je trailschoenen hoefde je dan ook niet echt uit de kast te halen.

Lintjes

Vorig jaar liep het wel behoorlijk fout met de parcoursaanduiding. Heel wat lopers belandden toen op een verkeerde afstand. Dit jaar liep het een stuk vlotter en kwamen weinigen met extra km’s op de tellers aan de finish. Al blijft het met de lintjesaanduiding wel goed opletten natuurlijk.

Traag of niet al te rap

De langste afstand van 100 km stond dit jaar niet meer in de aanbieding. Wel was er nog keuze tussen 1, 15, 25, 35 en 50 km. 9 atleten van de “Lebbeekse AC” verdeeld in twee groepen gingen overstag en lieten zich uitdagen voor de 25 km. Zowel de eerste groep met Dirk en Dannie Van Campenhout, Kris Van Nieuwenhuyze en Chris Schelkens als de tweede met Ilke De Block, Lut Raeymaekers, Liesbet Meysman, Marita Hofmans en Filip Vlaeminck deden het rustig en wilden maximaal genieten van de natuur.

Ervaren gids

Er hingen dan wel veel lintjes maar dat belet niet dat men aandachtig moest blijven. Gelukkig kon de ervaren gids Dannie zijn groep behoeden voor extra km’s. De finish kwam in zicht na 2:28.
Een goeie 10 minuten later ging de tweede groep onder de boog. 25 km is natuurlijk een behoorlijke afstand maar iedereen blikte tevreden terug op dit schitterende loopgebeuren.

Lebbeekse atleten die deelnamen aan dit evenement en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube