LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Breek jij het wereldrecord MixRelays?

Lebbeke
07
augustus 2014

Op 30 augustus 2014 organiseert onze club voor de tweede keer een aflossingswedstrijd voor mannen en vrouwen in één team. Deelnemers kunnen in een Medley aflossing voor het Belgische en Wereldrecord gaan in deze discipline.

Vorig jaar vestigde AC Deinze het wereldrecord in de MixRelays. Hanne De Ruyck, Angelo De Bruyne, Marlien De Jans en Nolan Van den Oord lieten toen 2’04.70 noteren op de 100, 200, 300 en 400m. Ze bleven daarmee het gemengde team van AC Waasland en AC Meetjesland voor. De zusjes Rossaert klokten toen samen met broer Michael Rossaert en Christof Pieters amper 8 honderdsten later af op 2’04.78. Het volledige verslag met wedstrijdvideos kan je hier terugvinden.

In het zwemmen worden er al langer aflossingswedstrijden georganiseerd waar zowel mannen als vrouwen in éénzelfde team kunnen deelnemen (zie wikipedia). Ook in atletiek willen we hier dus een traditie van maken met deze tweede organisatie van de MixRelays. Vorig jaar namen er 14 teams deel aan de eerste editie van deze aflossingswedstrijd.

Het uurrooster van deze wedstrijd kan je hier terugvinden.

Te breken records

Er kunnen 5 records gelopen worden. Een record voor alle categorieën of specifieke cadetten, scholieren, junioren- en masterteams kunnen voor een record in hun categorie gaan. Alle records en de top-10 aller tijden kan je steeds op onze website terugvinden.

De wedstrijden worden voorzien van de nodige juryleden en elektronische tijdsopname. Bovendien wordt alles ook gefilmd.

Geldprijzen

De drie snelste teams krijgen – naast de eeuwige roem – ook prijzengeld. De winnaar ontvangt € 100, de tweede € 80 en de derde plaats is goed voor € 60.

Regels

Om alles eerlijk te laten verlopen, hebben we enkele regels vastgelegd voor deze aflossingswedstrijd. Wanneer je inschrijft voor deze aflossing, bevestig je kennis te hebben genomen van deze regels en ze te eerbiedigen.

  • De Medley estafette wordt gelopen volgens de regels die vastgelegd werden door de VAL en de IAAF. Deze kan je hier terugvinden. Het komt erop neer dat we starten met de 100m, gevolgd door 200m, 300m en 400m. Ook het gebruik van wisselzones en startlijnen worden in dit document gespecifieerd.
  • De eerste en de derde positie moet door 2 vrouwelijke atletes worden ingenomen, de tweede en vierde positie moeten door een man worden bezet. De 2 mannen lopen met andere woorden 400m en 200m, de 2 vrouwen 300m en 100m.
  • Deelnemende atleten moeten cadet of ouder zijn. Een team mag uit verschillende leeftijdscategorieën bestaan. Wanneer er 2 categorieën in een team vertegenwoordigd zijn, wordt deze ploeg automatisch als AC-team aanzien.
  • Deelnemende teams hoeven niet bij dezelfde club aangesloten te zijn. We vragen wel dat iedere deelnemende atleet in het bezit is van een officieel borstnummer.
  • Gezien het een nieuwe discipline betreft zullen de reeksen ingedeeld worden op basis van de som van de persoonlijke records van de deelnemende teamleden op de afstand waarop ze zullen aantreden.

Bij de Medley Aflossing zullen de eerste en tweede lopers volledig in banen lopen, evenals de derde loper tot aan het einde van de aflossingszone die gemarkeerd wordt met een kegel.

Voorinschrijvingen

Je kan nu al inschrijven voor deze wedstrijd door een mailtje te sturen naar mix@lebb.be. Vermeld bij de inschrijving de gegevens van de 4 atleten (naam, voornaam, club, geboortedatum, seizoensbeste en borstnummer), het nummer dat ze zullen lopen en hun PR op dat nummer.

Het Facebook event kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube