LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Drie atleten aan de start van de Brussels Grand Prix

Brussel
10
juli 2017

In het koning Boudewijnstadion te Brussel stond voor het tweede weekend op rij een atletiekmeeting geprogrammeerd. Vorige week was het stadion het toneel van de Belgische kampioenschappen atletiek. Deze keer organiseerde plaatselijke club Excelsior zijn jaarlijkse Brussels Grand Prix.

Aiko De Mol mocht de spits afbijten. Hij ging van start op de 200 meter en kon in de zesde reeks 23.73 klokken. Ruben Pint (OEH, 23.52) haalde het van Corentin Jonlet (RFCL, 23.62) en Aiko bij 0.6 m/s meewind.

Het speerwerpen stond iets later op de dag geprogrammeerd. Jonas kreeg er echter weinig tegenstand. De Fransman Nicolas Yoyo was de enige die verder wierp dan de nummer vijf van het Belgisch kampioenschap. Jonas liet 58m54 noteren als verste worp. De Fransman was goed voor 59m29.

In de 800 meter deed Pieter De Maersschalck een gooi naar een nieuw persoonlijk record op de 800 meter. Pieter lukte een uitstekende 1.53.70, maar bleef daarmee wel boven zijn PR van 1.52.34 dat hij tijdens de IFAM lietn oteren. De Nederlander Wouter Ploeger won in een tijd van 1:51.51. Ook de Japanner Satoshi Takami en de Fransman Abdelouakil Mustapha gingen Pieter nog vooraf.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube