LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Twee indoor clubrecords op Buffalo aflossing

Gent
06
maart 2022

In Gent kon afgelopen weekend opnieuw op de indoorpiste voor records worden gelopen. Niet vaak staan estafettenummers op het programma. De Buffalo aflossingsmeeting was dan ook een uitgelezen kans om een aanval te doen op records.

Onze mannen verschenen met de sterkst mogelijke 4x200m-ploeg aan de start. Drie clubrecordhouders 200m in één team: Meindert Caudron bij de junioren, Thomas Van Ingelgem bij de M35 en Tibe Temmerman bij de scholieren. Daar kwam ook nog eens Jarno Torck, clubrecordhouder 60m indoor, bij. Samen liepen ze naar de overwinning en nieuw clubrecord: 1.31.32. Het vorige record werd zo verpulverd. In 2017 kwamen Danny Van Nuffel, Aiko De Mol, Pieter De Maersschalck en Jonas Bogaerts tot 1.33.37. De nieuwe tijd is ook de zesde tijd van het jaar.
Onze club had ook nog een tweede team aan de start. Aico Van Grembergen, Jason Coldwel, Tibo Vande Moortele en Ward Vermaercke lukten samen 1.38.8, de zesde tijd van alle deelnemers.

Bij de dames vormden Lisa De Troyer, Emma Muyshondt, Jente Recour en Ine Van Damme een team. Het kwartet lukte met 1:53,59 de derde tijd van alle deelneemsters. Cadetten Zina Looverie, Bente Van Ingelgem, Ruth Hiel en Nora Vereecken klokten de zesde tijd van alle deelneemsters in hun categorie. Het viertal kwam zo tot 1:52,90.

Bij de senioren dames stond er zowaar nog geen clubrecord 4×400 (indoor) op de tabellen. Timea Huyck, Valesca Verhast, Lies Quintelier en Myrthe Baeten kwamen samen tot geen onaardige 4.10.54 en vestigden zo een nieuw clubrecord. Hiermee eindigden ze derde in hun reeks.

Er stonden ook individuele nummers op het programma. Enkel Lien Vermaercke kwam hier in actie. Zij lukte de 60m in een tijd van 8.92.

Voor een overzicht van alle clubrecords klik je hier. Voor videos van deze wedstrijd klik je hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube