LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

BvV AC Dames

Ninove
12
mei 2012

De dames wisten in een afwisselend bewolkt en zonnig Ninove het behoud in eerste landelijke te verzekeren door op de achtste plaats te eindigen.

De Lebbeekse dames wisten vorig jaar bij de Beker van Vlaanderen op eigen piste de overwinning in de 2e landelijke B weg te kapen. Dit jaar trokken ze naar Ninove om te strijden voor het behoud in 1e landelijke. Met een lichtjes veranderde ploeg begonnen ze aan de moeilijke opgave om bij de eerste 9 ploegen te eindigen.


Riet Vanfleteren toont haar kunnen op de 400m

Elien Moens trok dit jaar aan het kortste eind en mocht van start gaan op de 100m horden. Elien, die debuteerde op dit nummer, haalde de 11e plaats in 19.65. Hiermee waren de eerste 2 punten van de dag binnen. Het volgende loopnummer was de 400m. Riet Vanfleteren ging van start in de tweede reeks, met onderandere Mariska Parewyck (LAT). Mariska won de reeks en de 400m vlot in een tijd van 56.74, maar Riet liet zien dat ze helemaal terug de oude is door mee te schuiven met Mariska en te eindigen in 58.24, goed voor de tweede plaats.

Lize de Geest maakt uitstekende comeback

Meteen na de 400m ging Lize de Geest van start op de 100m. Lize liep op deze BvV haar eerste wedstrijd na blessureleed. Ze ging van start in de eerste reeks en won die in 12.35. Algemeen was deze tijd goed voor de derde plaats. Marijke Vanbuggenhout verdedigde de Lebbeekse kleuren op de 800m. Ze eindigde in 2.23.32. Deze mooie tijd kaapte de 9e plaats weg op een stevig bezette 800m.

Op de 1500m was er niets te beginnen tegen Barbara Maveau (AVR). Onze Astrid Verhoeven moest dus van meet af aan strijden voor de tweede plaats. Die strijd won ze ook. Astrid finishte als tweede in 4.43.73. Even later was het alweer de beurt aan Lize de Geest, die dubbelde voor AC Lebbeke op de 100m en de 200m. Ook voor de 200m ging Lize van start in de eerste reeks. Deze won ze in 25.85. Hiermee haalde ze de 4e plaats binnen op dit onderdeel.

Sofie de Proft haalde speciaal voor deze Beker van Vlaanderen met plezier haar spikes van onder het stof. Zij ging van start op de 3000m. Met een minimum aan training, maar veel liefde voor de sport finishte ze in 10.43.07, goed voor de 6e plaats.

Aflossingsploegen halen heel wat punten binnen

De Beker van Vlaanderen wordt traditioneel afgesloten met de aflossingen. De dames kregen 4x100m en 4x400m voorgeschoteld. In de eerste reeks 4x100m kroop Rani Wauters in de startblokken. Lize de Geest, Riet Vanfleteren en Sara de Kinder vervolledigden samen de baanronde in 50.27. Hiermee behaalden ze de 4e stek, en 9 punten. Voor Riet en Sara zat de dag er nog niet op. Zij gingen ook van start in de 4x400m. Sara startte voor Lebbeke in de eerste reeks. Ze loste voortreffelijk af als 2e met Marijke Vanbuggenhout. Elien Moens liep als derde en gaf de aflossingsstok aan Riet, die als derde in hun reeks finishte in een tijd van 4.07.24. Met deze tijd behaalden ze de 6e stek in het algemeen.


Ook kamp- en springnummers verlopen vlot

Terwijl Elien in haar startblokken kroop voor de 100m horden, ging Vicky van den Nest van start met het hoogspringen. Op haar geliefkoosde nummer presteerde ze heel aardig. Met een sprong over 1m50 voegde ze nog eens 5 punten toe aan het ploegtotaal. Het moet gezegd worden dat Vicky als jongste van alle deelneemsters een mooie 8e plaats behaalde.

Jeugdtrainster Ine Vanstappen haar speer bleef intussen aan de andere kant van het grasveld op 21m06 steken. Hiermee haalde ze de twaalfde plaats. Ine is een van de atletes die zich vandaag opofferden om deel te nemen aan een nummer waarop ze weinig tot geen ervaring hadden.

Rani pakt punten op hinkstap en ver

Ook Rani Wauters was een van die atletes. De sprintster tekende present voor het hinkstapspringen, een nummer dat bij de Lebbeekse dames door niemand beoefend wordt. Om in het zand te raken moet je minstens 9m springen. Rani deed nog beter en hinkte, stapte en sprong 9m97 ver. Hiermee haalde ze de 8e plaats. Ook aan het verspringen moest Rani deelnemen. Hier sprong ze 4m44 ver, goed voor de 8e plaats.

Eline Vankerckhove was de jongste in het deelnemersveld van het kogelstoten. Door haar kogel 8m39 ver te stoten haalde ze 5 punten binnen voor de ploeg.
In het discuswerpen haalde Lisa Teck de 9e plaats en 4 punten binnen. Haar discus landde 23m52 verderop.

In het eindklassement belandden de Lebbeekse dames op de 8e plaats, net na Kapelle en voor LAT. Benieuwd wat ze volgend jaar zullen doen op de BvV, voor het tweede jaar op rij in 1e landelijke.

Foto’ s van deze wedstrijd kan je hier bekijken:Alle resultaten kan je hier bekijken.

Geschreven door Evelien Caudron | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube