LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

BvV AC Heren

Lebbeke
13
mei 2012

AC Hamme haalde de titel in Lebbeke, voor onze club die voor het tweede jaar op rij tweede eindigde in 2e landelijke B. Het verschil bedroeg amper 6 puntjes.

Gezien onze heren vorig jaar de tweede plaats veroverden in de Beker van Vlaanderen nam AC Lebbeke dit jaar de organisatie van de BvV op zich, om zo een extra stimulans te voorzien voor de ploeg. Helaas strandden de heren ook dit jaar op de tweede plaats, met slechts 6 punten tekort voor de overwinning, die naar Hamme ging.

Lebbeekse heren verzamelen ereplaatsen op de sprintnummers

Op het openingsnummer van de dag haalde Ruben van den Berghe meteen 8 punten binnen. Hij legde zijn 400m horden af in 60.57. Met zware benen begon hij aan het hinkstapspringen, een nummer dat hij nog nooit beoefend had, in de hoop nog genoeg power in de benen te hebben om de vereiste 11m te hinken, stappen en springen. De 400m horden bleek echter nog zwaar in de benen te zitten en Ruben raakte slechts bij zijn laatste poging in de bak. Deze poging werd echter ongeldig verklaard.

Yoshi Thys finishte als tweede in de snelste reeks 400m. Na Jelle de Mey (RIEM) overschreed hij de finishlijn in 51.12. Ook Wouter Vander Mijnsbrugge eindigde tweede op zijn sprintnummer. Hij legde zijn 100m af in 11.61 (0.0 m/s).
Brent Wellekens trad aan in de snelste reeks van de 200m. Hij finishte als derde in 23.91 (-0.4 m/s).

Halve fondnummers brengen punten binnen

Pieter De Maersschalck wisselde voor de gelegenheid zijn enkele baanronde in voor de dubbele. Hij legde zijn 800m af in 1.57.94, goed voor de derde stek en 10 punten.
Ook op de 1500m haalde AC Lebbeke 11 punten binnen. Thomas Caudron moest in de eindsprint de duimen leggen voor Thomas de Bock (HAMM) en finishte in 4.06.54.

Op de langste afstanden van de dag kwamen Joachim Pelickaen en Glen Braem in actie. Joachim haalde 7 punten binnen op de 3000m, met een tijd van 9.11.17. Glen eindigde 12e op de 5000m in 17.31.07.


Masters en Juniors boven in kampnummers

Master Michael Morret stootte zijn kogel naar een 5e plaats. Met 11m48 achter zijn naam haalde ook hij 8 punten binnen. Intussen voegde Jonas Bogaerts (jun) nog eens 10 punten toe aan het ploegtotaal door zijn speer 51m95 ver te werpen.
Antoine van Gucht wierp zijn 2 kg zware discus 18m22 ver, goed voor de 9e stek en 4 punten.

Na zijn derde stek bij het speerwerpen haalde Jonas Bogaerts ook bij het verspringen heel wat punten binnen. Door zijn voeten 6m23 ver in het zand te planten haalde hij de tweede plaats. Jelle van den Berghe sprong intussen 1m55 hoog, goed voor 1 punt.

AC Lebbeke loopt snelste estafettes

Ook deze Beker van Vlaanderen werd afgesloten met de verplichte aflossingsnummers. Op de 4×100 traden Brent Wellekens, Jonas Bogaerts, Sam Vanfleteren en Wouter Vander Mijnsbrugge aan. Zij legden samen een volledige baanronde af in 44.21. Hiermee wonnen ze de tweede reeks makkelijk, en liepen ze ook de snelste tijd van het hele pak. Ook de 4x400m wonnen de heren met glans. Yoshi Thys, Thomas Caudron, Aiko de Mol en Pieter de Maersschalck legden samen 1600m af in 3.25.05. Met maar liefst 6 seconden voorsprong wonnen ze het laatste nummer van de dag en zorgden voor 26/26 punten bij deze aflossingen.

Bij de eindtelling van de scores bleek echter dat stijgen naar een hogere klasse er ook dit jaar niet in zat. Met een voorsprong van 6 punten op AC Lebbeke nam Hamme de overwinning in handen. Zij zullen volgend jaar uitkomen in 1e landelijke, terwijl onze heren een derde poging ondernemen om te stijgen. AC Pajottenland en Sparta Bornem zakten overigens naar derde landelijke. Tweede landelijke B wordt volgend jaar wellicht versterkt met AC Zele (dat kampioen werd in derde), LAT, Hermes Club Oostende en STAX. Die laatste drie clubs degradeerden uit eerste landelijke.

Foto’ s van deze wedstrijd kan je hier bekijken:Alle resultaten kan je hier bekijken.

Geschreven door Evelien Caudron | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube