LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Cadetten en scholieren meisjes missen nipt titel, maar vieren wel de promotie!

Lebbeke
07
mei 2016

In een zonovergoten Lebbeke ging de eerste Beker van Vlaanderen van dit weekend van start. Onze dames mochten in derde landelijke A proberen de promotie af te dwingen.

De namiddag begon goed met een knappe prestatie van Loike Vierendeels op de 300mH. In een tijd van 47.96 werd ze tweede op amper 7 honderdsten van de overwinning. Voor de 400mH bij de scholieren werd geen deelneemster gevonden.

Anne-Sophie Champeaux wipte over 1m10 in het hoogspringen voor scholieren meisjes. Daarmee eindigde ze op plaats zeven. Joke Clynhens pakte het zilver in het hoogspringen voor cadetten door 1m45 hoog te gaan.

Scholiere Anne-Sophie lukte ook 4m25 in het verspringen. Daarmee haalde ze 7 punten. Bij de cadetten liet Catalina Schuddinck de overwinning optekenen. Catalina lukte een winnende sprong van 4m46.

Overwinningen op alle nummers

Luca Heyvaert zorgde voor de eerste overwinning door bij -0.1 m/s tegenwind de 100m te winnen. Haar tijd van 12.72 was bovendien ruim een halve seconde sneller dan de eerstvolgende deelneemster. Ook bij de scholieren werd de overwinning op naam van Lebbeke geschreven. Tina Mergan klokte met 13.22 bij -2.1 m/s tegenwind de snelste tijd.
Hetzelfde duo liep later op de dag de 200 meter. Luca won opnieuw bij de cadetten na 26.02 (0.3 m/s). Tina moest slechts één atlete voor zich dulden en eindigde na 26.45 (-1.8m/s) op een tweede plaats.

Ook op de 800 meter werd er gewonnen. Laura Stucyk was de snelste cadette: 2.29.39. Jente Van Campenhout zorgde voor vier punten bij de scholieren door te finishen in 3.12.51.

In het kogelstoten lukte scholiere Marie Naudts een worp van 8m11 en 5 punten. Emma Uyttersprot lukte bij de cadetten een overwinning in het speerwerpen. Haar worp van 25m04 was liefst 5m verder dan de eerstvolgende in stand.

Florence Van Laethem domineerde de 1500 meter bij de cadetten meisjes. In een tactische wedstrijd finishte ze na 5.36.12. Bij de scholieren was één deelneemster veel te sterk, maar in het achterliggende groepje liep Anse Beeckman een tactisch zeer verstandige wedstrijd. Anse klokte met 5.45.05 de tweede tijd.

Wissels beslissen wedstrijd

Bij het opmaken van de stand bleek dat alles nog mogelijk was. Atletiek Zuidwest telde één puntje voorsprong op onze Lebbekenaren.
Onze cadetten maakten die achterstand echter meteen ongedaan. Catalina Schuddinck, Joke Clynhens, Loike Vierendeels en Luca Heyvaert gaven het stokje rond in 51.09 om zo te winnen en blauw-wit 3 punten voorsprong te geven. Onze scholieren verging het nadien minder goed. Anne-Sophie Champeaux, Tina Mergan, Anse Beeckman en Jente Van Campenhout kregen het stokje niet volledig rond, waardoor er geen punten werden gehaald.

Terugblikken op een knappe dag

Onze atletes deden het schitterend. Met 8 overwinningen en nog eens 5 tweede plaatsen werd een schitterend totaal van 159 punten behaald. Dat waren er uiteindelijk 6 minder dan Atletiek Zuidwest dat won. AC Pajottenland volgde met 128 punten al op ruime afstand.

De eerste twee teams van deze reeks promoveren naar tweede landelijke, de op één na hoogste afdeling. Onze club mag volgend jaar samen met AZW één niveautje hoger aantreden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube