LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Knappe vierde plaats voor onze cadetten en scholieren meisjes in BvV

Vilvoorde
08
mei 2017

Onze cadetten en scholieren meisjes mochten in Vilvoorde het tweede Beker van Vlaanderen-weekend op gang trekken. 176,5 punten verzamelden onze meisjes. Het leverde hen een vierde plaats op in de eindafrekening.

Openen doen de cadetten en scholieren met de lage horden. Voor de cadetten is dat 300m met hindernissen. Luca Heyvaert opende deze meteen stevig. Met 46.34 en een overwinning verzamelde ze meteen 13 punten. Het clubrecord blijft evenwel op naam van trainingsgenote Cynthia Meert staan. Cynthia liep in 2004 45.25. Ook bij de scholieren werden er heel veel punten gescoord. Loike zamelde dankzij een tweede plaats nog eens elf punten in. Zij liet daarbij 67.67 noteren, amper 40 honderdsten trager dan de eerste. Ook bij de scholieren staat het clubrecord op naam van Cynthia (65.42).

In de kampnummers zamelden de hoogspringers intussen samen. Lisa Van Borm wipte er bij de scholieren over 1m30. Zij pakte zo 2,5 punt. Ook bij de discusring was het verzamelen geblazen. Lotte Heyvaert wist haar discus 25m24 ver te laten vliegen, waarmee ze een knappe negen punten scoorde.
Bij de cadetten liet Joke Clynhens intussen een sprong van net iets meer dan 4 meter optekenen. 4m02 leverde vier punten op. In diezelfde categorie kon Rune Vierendeels, zus van Loike, de kogel 8m92 ver werpen. Zij voegde nog eens zes punten toe aan het Lebbeekse totaal.

Steeds hoog in de punten

Het kortste sprintnummer volgde meteen op de horden. Lotte Van Cante lukte bij de cadetten 14.73, terwijl Laura Van Borm 13.40 liet optekenen bij de scholieres. Lotte eindigde vierde in haar reeks en zamelde drie punten in. Laura liet acht punten noteren voor haar vijfde plaats in de snelste scholierenreeks.
Britt Roelandt en Florence Van Laethem namen vervolgens de start op de 800 meter. Britt klokte er 2:48.72 en zamelde één punt in. Florence pakte dankzij 2:28.03 negen punten.

Emma Uyttersprot lukte dankzij een worp van 25m60 negen punten in het speerwerpen. Cadetten Joke Clynhens trok intussen naar de hoogspringstand waar ze over 1m40 ging. Nog eens vijf punten mochten worden bijgeschreven.
Ook Laura Van Borm deed het uitstekend. De zus van Lisa lukte in het verspringen een sprong van 5m03. Tien punten, twee centimeter te weinig voor elf, leverde haar sprong op. Ook Lotte Heyvaert deed nog een tweede keer haar duit in het zakje. 10m13 in het kogelstoten was goed voor acht punten. Rune Vierendeels wierp bij de cadetten 23m24 met de speer. Die worp leverde zes punten op. In het discuswerpen voor cadetten wierp Flore Heyvaert – ook zus van Lotte – 16m45. Zeven punten mochten worden bijgeschreven.

Luca met finale 13 punten

Het langste nummer op het programma was de 1500m. Emma D’Hollander legde deze af in een tijd van 5:32.82 en pakte acht punten. Scholiere Laura De Knop pakte één puntje meer dankzij 5:07.65.
Om de individuele nummers af te sluiten in stijl won Luca Heyvaert de 200 meter in een tijd van 26.48. Zij zorgde zo opnieuw voor 13 punten. Scholiere Loike Vierendeels klokte 27.33 en pakte de bijbehorende acht punten. Lotte Van Cante legde de 400m af in een tijd van 71.10, wat vier punten opleverde. Laura Stuyck pakte tien punten met 62.30.

De uitslagen van de aflossingen werden om de één of andere reden niet opgenomen in de einduitslag. Onze cadettenploeg behaalde zeven punten in dit afsluitende nummer. De scholieren verzamelden er zes.

Met 77 punten bij de cadetten en liefst 99.5 punten bij de scholieren wist onze club een puntentotaal van 176.5 te realiseren. Daarmee eindigden onze cadetten en scholieren meisjes op een knappe vierde plaats! Het was uiteindelijk thuisclub VAC (244 pt.) die de overwinning behaalde. AV Kontich-Aartselaar en Olympic Essenbeek Halle volgden op twee en drie.

Het volledige Beker-overzicht kan je op deze pagina terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube