LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

BvV-dames worden kampioen en mogen na 15 jaar opnieuw naar ere-afdeling!

Ertvelde
14
mei 2017

In een qua weer wisselvallig Ertvelde gingen onze alle categorieën-dames vol voor de overwinning in de Beker van Vlaanderen, landelijke 1. Voor het eerst sinds 2002 mogen onze dames zo volgend jaar opnieuw in Ere-afdeling, de op één na hoogste divisie, aan de slag.

Cynthia Meert mocht openen op de loopnummers. Ze kreeg 100m met hindernissen voorgeschoteld en legde die, na een stevige tik op de zesde horde, af in een tijd van 16.39. Daarmee pakte ze 7 punten.
Een kwartier later op de 400m volgde Riet Vanfleteren met 57.38, goed voor de derde plaats en tien punten. Ook Luca Heyvaert deed haar duit in het zakje met 12.80 op de 100m vlak. Luca liet zo de achtste tijd noteren, goed voor vijf punten. Luca zou een goed uur later ook 25.76 klokken op de 200m waarmee ze vierde eindigde en voor negen punten zorgde.

Maaike en Vicky grote puntenpakkers

Ook de kampnummers waren om 14u00 van start gegaan. In het hoogspringen haalde Joke Clynhens 1m40, waardoor ze elfde eindigde en twee punten veroverde. Vicky Vanden Nest zorgde met een tweede stek in het hinkstapspringen voor liefst elf punten. Vicky raakte met haar verste sprong 10m77 ver.
In het speerwerpen was Maaike Potums goed voor de eerste stek. Maaike lukte een worp van 38m08 en lukte daarmee de enige dertien punten van de dag voor Lebbeke. Ook in het kogelstoten deed ze het evenwel uitstekend. 10m94 leverde een derde plaats en nog eens tien punten op.

Sterk in de breedte

Op de 800 meter raakte Lotte Hellinckx ingesloten in de laatste rechte lijn. Lotte, die net haar eindsprint inzette voor de overwinning, kwam ten val en moest uiteindelijk vrede nemen met een tiende plaats en drie punten.
Soraya Meert en Delphine Van Laethem verzorgden de andere twee afstandsnummers. Soraya klokte 4.50.47 op de 1500m en pakte daarmee negen punten. Delphine pakte nog een puntje meer door derde te eindigen op de 3000m in een tijd van 10.32.38.

In het verspringen haalde Laura Van Borm net niet bij de beste zes. Laura tekende 4m95 op als verste sprong, terwijl de twee atletes voor haar 4m97 ver raakten en de vierde in stand 5m02. Laura kon zes punten toevoegen aan het totaal.
Lotte Heyvaert sloot de kampnummers af. 30m38 ging haar discus ver, waarmee ze een vijfde plaats en acht punten binnen haalde.

Afsluiten in stijl: tweemaal tweede

Afsluiten wordt traditiegetrouw gedaan met de estafettenummers. Met vijf punten voorsprong voor de aflossingen was er wel al een mooie kloof geslagen met de tegenstanders.
Laura Van Borm, Lize De Geest, Riet Vanfleteren en Luca Heyvaert klokten met 49.84 een zeer snelle tijd, die bovendien goed was voor de tweede prestatie van de dag. Nog eens elf punten werden toegevoegd aan het Lebbeekse totaal.
In de 4x400m werd de kloof met de tegenstand enkel verder uitgediept. Loike Vierendeels, Lotte Hellinckx, Soraya Meert en Riet Vanfleteren doken samen nét niet onder de vier punten: 4’00.18. Goed voor nogmaals elf punten.

Onze club verzamelde in Ertvelde uiteindelijk 125 punten. Dat waren er liefst 9,5 meer dan Lyra dat 115,5 punten realiseerde en samen met onze atletes een reeks hoger mag. AC Kapellen (114 punten) en AV Looise (110 punten) volgden op korte afstand. AC Duffel en RC Tienen moeten volgend jaar een klasse lager aan de slag.

De dames mogen het volgend jaar in eredivisie opnemen tegen DCLA, dat zakte uit Ere-KBAB, VAC, ACW, VS, AVT, ASVO, ACHL, DAC, AVKA, VMOL en LYRA. Voor het volledige BvV-overzicht bij de dames klik je hier.

Klik hier voor de Beker-geschiedenis van onze club.

 

Kampioen! #BvV #opnaarere ‍♀️

Een bericht gedeeld door AC Lebbeke (@aclebbeke) op

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube