LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Heren halen zesde plaats in eerste landelijke van Beker van Vlaanderen AC

Brasschaat
14
mei 2017

In het verre Brasschaat trachtten onze heren opnieuw het behoud te realiseren in eerste landelijke, de op twee na hoogste afdeling van het land. Onze mannelijke atleten kunnen zich zo al voor het vierde jaar op rij vlot handhaven in deze klasse.

Net als gisteren begon de dag ietwat ongelukkig. Danny Van Nuffel kwam tijdens de 400mH hard in contact met de eerste horde, waardoor hij zijn voet zwaar verstuikte. Desalniettemin liep Danny de wedstrijd nog knap uit. Hij pakte zo nog twee punten.
Net na de horden volgde de 400 meter vlak. Pieter De Maersschalck ging in de tweede en snelste reeks van start. Hij pakte er negen punten door te finishen in een tijd van 50.56. Op de 100m vlak kon Thomas Wiener twee punten veroveren door af te klokken in 11.95 bij een lichte -0.4 m/s tegenwind.

Driemaal dertien punten

In het polsstokspringen lukte Ruben Van den Berghe inmiddels de aanvangshoogte. Hij ging met 2m60 zelfs nog iets hoger, waardoor drie punten werden behaald. In het hoogspringen kon Sebastien Teugels twee punten pakken. Sebastien had hiervoor 1m60 nodig.
In het hinkstapspringen lukte Michiel De Proft een knappe 12m42 om zo vierde te eindigen. Negen punten extra voor blauw-wit. Jonas Bogaerts zorgde in het speerwerpen voor de eerste 13 punten van de dag. Jonas wierp 59m19 ver, zo’n 9 meter verder dan de nummer twee in stand.

De uitstekende prestatie van Jonas in het speerwerpen kreeg een vervolg op de fondnummers. Eerst hield Gaetan Van Laethem met 1.55.24 alle concurrentie achter zich. Eén nummer later lukte Dries De Smet met 3.54.65 hetzelfde huzarenstukje op de 1500 meter. Het duo zorgde zo voor een cruciale 26 punten extra.
Elk jaar is het ook zoeken naar iemand die de hoge horden voor zijn rekening wil nemen. Dit jaar was Ruben Van den Berghe het gewillige slachtoffer. Ruben klokte met 18.70 de achtste tijd op de 110mH waardoor hij nog zes punten toevoegde aan het totaal.

Kogelstoter Michael Morret kon zijn kogel 10m97 ver werpen. In dit sterke veld was dat goed voor een negende plaats en vier punten. Jonas mocht van de speerstand naar het verspringen. Hij lukte met 6m19 zeven punten.
Sander De Wilde mocht de kampnummers afsluiten. Na 29m93 en twee nulworpen liet Sander één punt noteren.

De 3000m werd afgelegd door Arne Teck. Zijn 9.12.44 was goed voor een zevende plaats en zes punten. Ook op de 5000m werden de nodige punten genomen. Adriaan Van Buggenhout finishte er knap vierde in een tijd van 15.35.90. Een extra 9 punten mochten worden bijgeteld.
De individuele loopnummers werden afgesloten door Aiko De Mol. Aiko ging van start op de afsluitende 200m en klokte er een seizoensbeste van 23.52 om zo twee punten te pakken.

Afsluiten met 4x400m-overwinning

Zowel op de 4x100m als 4x400m moest Danny vervangen worden. In de 100m nam Aiko De Mol die taak voor zijn rekening, op de 400m moest Gaetan Van Laethem invallen. Aiko, Thomas, Jonas en Pieter vormden zo het kwartet voor de kortste afstand. Ze legden de 4x100m af in een tijd van 44.1 (er was geen elektronische tijdsopname), waarmee ze zeven punten pakten.
Op de 4x400m liepen Ruben, Gaetan, Dries en Pieter richting 3.22.81 en de reeksoverwinning. De reeksoverwinning leverden een finale 13 punten op.

Onze Lebbeekse equipe totaliseerde 121 punten, waaronder vier overwinningen. Na heel wat (her)telwerk kwam onze club uit op plaats zes. Organiserende club AC Break kwam als winnaar uit de bus. De club uit Brasschaat realiseerde 143 punten, een half puntje meer dan Vabco Mol. Atletiek Zuid-West (140 pt.), Vlierzele Sportief (131 pt.) en Atletiek De Demer (123 pt.) gingen onze club nog vooraf voor plaatsen drie tot vijf.

AC Kapellen en ASV Oudenaarde moeten volgend jaar een afdeling lager aan de slag. Zij verzamelden respectievelijk 90 en 80 punten.

Het volledige Beker-overzicht van onze club kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube