Eerste gemengde AC interclub levert knappe 6e plaats op

Sint-Niklaas
07
mei 2023

Onze vrouwen en mannen mochten voor de eerste keer in de interclub-geschiedenis samen aantreden in de Beker van Vlaanderen. Dat deden ze in de ere-afdeling van de Vlaamse atletiekliga, de op één na hoogste afdeling van het land.

Vier keer werden de volle 13 punten genoteerd. Arno De Feyter won de 3000m in een tijd van 8:18,70. Onze gemengde 4x400m-ploeg was niet te stoppen en finishte na 3:32,64. Jana Kluskens was met 2:09,92 de beste over de 800 meter en Loike Vierendeels had 62.78 nodig om de 400mH te winnen.
Daarnaast was er nog “zilver” voor onze 4x100m mannen, die met 42,06 bovendien een nieuw clubrecord lieten noteren. Jasper Van den Bulcke dook met 49,93 voor het eerst onder de 50 seconden en zorgde voor 11 punten. Nils De Laender lukte zijn 11 punten met een sprong over 4m00 in het polsstokspringen.

In de sprintnummers werden de andere punten genomen door Thomas Van Ingelgem (100m, 11,08) die opnieuw het clubrecord bij de M35 brak. Meindert Caudron lukte de 200m in 22,26, Nils De Laender legde de 110mH af in 19,50. Quinten Lockefeer legde dat andere hordennummer, de 400mH, af in 57,18. Wat leverde dat dan op? Respectievelijk plaatsen 6, 4, 6 en 4.
Bij de dames lukte Nona Heyvaert plaats zes op de 100m: 12,74. 25,67 was de tijd van Kiana De Kinder over de 200m. Het leverde haar een vijfde plaats op. Die plaats was ook weggelegd voor Myrthe Baeten op de 400m. Myrthe lukte 58,38. De 4x100m bij de dames werd afgelegd in een sterke 48,89, wat goed bleek voor plaats zes. Loike Vierendeels was goed voor de 100mH in 15,36: plaats zes.

Bo Van Aken lukte een mooie vierde stek door de 800m in 1:58,17 af te leggen. Arne Boeykens lukte plaats zes na een 1500m in 4:08,43. Tristan Blommaert was goed voor plaats elf op de 5000 meter in 17:05,47.
Elena Kluskens kon de derde plek bemachtigen. Ze lukte de 1500m in een tijd van 4:28,21. Mariska Tjeerdsma lukte plaats vier na een 3000m in 10:07,31.

In het discuswerpen was Arne De Braeckeleer er inmiddels in geslaagd op de discus 27m69 ver te werpen. Hij eindigde daarmee 12e. Michael Morret lukte dezelfde plaats met 9m98 in het kogelstoten. Carlos Van den Eede lukte een zevende plaats met 43m35 in het speerwerpen.
Bij de dames wierp Ella Heyvaert de discus 17m43 ver naar plaats 10. De achtste plaats in het kogelstoten was voor Vicky Vanden Nest. Vicky lukte 9m11. Emma Uyttersprot lukte een verste worp van 31m00 in het speerwerpen, wat plaats zeven opleverde.

In de springnummers ging Tibo Vande Moortele over 1m50 in het hoogspringen, wat een 12e stek opleverde. In het hinkstapspringen ging hij niet van start. Jarno Torck zorgde met 5m86 voor een negende plaats in het verspringen.
Nora Vereecken eindigde negende door over 1m58 te gaan in het hoogspringen. Bowen De Clercq lukte 9m14 in het hinkstapspringen en Nona Heyvaert 5m17 in het verspringen. Die prestaties waren goed voor plaatsen 11 en 7. Emma Hiel ging in het polsstokspringen over 1m80, wat haar een negende plaats opleverde.

Met 232,5 punten kon onze club een zesde plek bemachtigen, netjes in het midden van de 12 aanwezige teams. Houtland AC en AC Waasland werden nummers één en twee. Onderaan deden FLAC en OLSE het het minst goed. Klik hier om de tussenstand te bekijken.

Voor een overzicht van onze BvV-geschiedenis klik je hier.