LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

BvV AC: Dames realiseren behoud in ere-divisie VAL

Sint-Niklaas
18
mei 2019

Zaterdag kwamen onze dames in Sint-Niklaas uit in de ere-divisie van de Vlaamse Atletiekliga, de op één na hoogste afdeling van het land. Met een vrij jonge ploeg was behoud was het doel.

Vijf proeven gingen klokslag 14u30 van start. De 400mH en vier kampnummers. Loike Vierendeels kroop als eerste in de blokken om de baanronde vol hindernissen af te leggen. Ze klokte af na 66.52 en pakte zo op de meet de eerste vijf punten van de dag.

In het hoogspringen was “gelegenheids-springster” Riet Vanfleteren intussen over 1m20 geraakt, waarmee ze voor twee puntjes zorgde. In het verspringen kreeg cadette Nona Heyvaert de opdracht om voor punten te zorgen. Met 4m74 lukte de jonge atlete 1 punt.
Emma Uyttersprot opende in de werpnummers met een worp van 25m24. Zij zorgde zo voor drie punten in het speerwerpen. Lotte Heyvaert pakte één punt in het kogelstoten bij de dames. Lotte wierp hierbij 8m63 ver.

Lotte pakt 13 punten

Luca Heyvaert kwam intussen in actie op de 100 meter, waar ze -0.9m/s wind te verwerken kreeg. Met 12.56 zorgde zij voor zeven punten.

De eerste en enige 13 punten van de dag kwamen van Lotte Hellinckx. Lotte liep een hele wedstrijd op kop en stond in een spannende sprint die positie niet meer af. 2’15.79 was haar eindtijd.
In de 1500 meter lukte Soraya meert met 5’00.09 nét geen duik onder de vijf minuten. Wél zorgde ze voor drie punten extra op het compto van AC Lebbeke.

De loopnummers werden verder gezet met de 100mH. Vicky Vanden Nest maakte zich zo op voor haar eerste nummer van de dag. Na 17.38 was ze goed voor twee punten.
Al snel nadien mocht ze zich opmaken voor het hinkstapspringen. Hier lukte Vicky zeven punten door 10m49 te laten optekenen.

Mariska naar tweede plaats

In het discuswerpen kon Lotte Heyvaert twee atletes achter zich laten. Haar 26m32 leverde zo drie punten op.

Tot slot kregen we nog drie loopnummers voor de beslissende estafettes werden gelopen. Luca Heyvaert zorgde met 25.41 (-1.1m/s) voor acht punten op de 200m. Op de 400m was Tina Mergan goed voor 1’01.61 en vijf punten.
Mariska Tjeerdsma lukte met een tweede plaats in de 3000 meter nog eens elf punten, het op één na hoogste aantal. Zij liet hierbij 10’08.65 optekenen.

Goede afsluitende estafettes

In de aflossingen mocht cadette Ella Heyvaert de stok doorgeven aan scholiere Luca Heyvaert. Vervolgens kwamen belofte Tina Mergan en seniore Lotte Hellinckx in actie. Deze mooi op leeftijd gesorteerde 4x100m resulteerde in een diepe duik onder de 50″: 49″37 leverde acht punten op.

Onze 4×400 meter-meisjes verzamelden zes punten. Loike Vierendeels, Riet Vanfleteren, Tina Mergan en Lotte Hellinckx klokten af na 4’05.15. Vooral die laatste twee atletes hadden er op dat moment al een stevige namiddag op zitten met reeds twee nummers in de benen.

Tweede jaar op rij 10e

De eindstand werd opgemaakt. Na puntentelling bleek dat onze atletes 85 punten verzameld hadden. Exact even veel als Vlierzele Sportief, die één vierde plaats meer hadden behaald. Volharding en Dilbeek AC behaalden 74 en 73 punten en moeten de komende jaren een klasse lager opnieuw op zoek naar promotie.

Bovenin haalde KAAG het van VAC en lokale club AVW. Gent behaalde 134 punten, wat er drie meer waren dan Vilvoorde en zes meer dan Waasland. DCLA en AVT strandden in hun zog.

Voor het volledige Lebbeekse beker-overzicht van de laatste 20 jaar klik je hier. We hielden ook een leuk Instagram-verhaal bij van deze Beker van Vlaanderen. Dat bekijk je hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube