LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Nieuwe samenstelling BvV CAD/SCHOL bekend

Lebbeke
21
oktober 2019

Vanaf 2020 zal de Beker van Vlaanderen voor cadetten en scholieren hervormd worden. De reeksen voor meisjes en jongens die op zaterdag en zondag gescheiden werden georganiseerd, zullen vanaf nu op één en dezelfde dag plaatsvinden. Er wordt ook slechts één klassement worden opgemaakt.

De Vlaamse Atletiekliga maakte in haar officiële berichten bekend hoe de nieuwe reeksen voor de Beker van Vlaanderen eruit zullen zien. Onze club was het afgelopen jaar bij de meisjes ingedeeld in categorie 2A, terwijl onze heren in 3A aan de slag moesten. Beide teams deden het toen goed, met respectievelijk een vierde en vijfde plaats in het klassement.

Op basis van de huidige indeling komt onze club volgend jaar in tweede landelijke uit, de op één na hoogte categorie die in twee groepen zal worden verdeeld. Ook in derde landelijke worden twee groepen van twaalf teams gecreëerd. Klik hier voor een overzicht van alle deelnemende clubs en hun groepen.

De andere catagorieën blijven voorlopig wat ze zijn. De masters kwamen – net als de cadetten en scholieren nu – reeds samen in één reeks uit. De alle categorieën-wedstrijd en jeugd-interclubs blijven gescheiden.

Voor het volledige Lebbeekse beker-overzicht van de laatste jaren klik je hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube