LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Cadetten en scholieren jongens vierde in winderige Beker van Vlaanderen

Kortrijk
05
mei 2019

In Kortrijk stond de Beker van Vlaanderen voor cadetten en scholieren jongens op het programma. Kortrijk staat bekend voor haar winderige piste en met de hevige windrukken van zondag was dit niet anders. Gelukkig blies de wind voor de sprinters in het voordeel.

Cadet Cedric Galle beet de Lebbeekse spits af. Hij nam plaats in de startblokken voor de 300mH. Met 51.39 kon hij voor de eerste vier punten zorgen. Bij de scholieren werd 400 meter met hindernissen afgelegd. Robbe D’Hondt lukte hier een tijd van 69.00 en pakte net als Cedric vier punten.
De “lage horden” werden op de voet gevolgd door de 100 meter. Tibe Temmerman lukte bij 5.3 m/s rugwind een tijd van 11.72 en voegde negen punten toe aan het Lebbeekse totaal. Scholier Jasper Van Den Bulcke lukte bij 3.2m/s een tijd van 11.80 en pakte ook negen punten.

Dicht bij de sprint aanleunend, is het verspringen. Cadet Jarno Torck landde 5m27 ver in de bak. Slechts één iemand ging verder, waardoor Jarno 9 punten achter zijn naam kreeg staan. Later op de namiddag kon Robbe D’Hondt 5m15 ver landen bij de scholieren. Hij pakte hiermee vier puntjes.

26 punten op 800-1500m

In de 800 meter was Cedric Galle goed voor een tijd van 2’24.35. Hij eindigde op een vierde plaats, goed voor zeven punten. Scholier Siebe Van Campenhout was goed voor nog eens twee punten emer. Met 2’02.59 lukte hij negen punten.
De 1500 meter volgde na een kwartier. Xander Cools en Tristan Blommaert maakten hier hun opwachting voor onze club. Cadet Xander liep na 5’29.85 naar vier punten. Tristan kon zes punten veroveren door te finishten na 4’34.88.

Rias Smismans wipte over 1m30 bij de scholieren in het hoogspringen. Hij zorgde zo voor drie puntjes. Bij de cadetten was Jarno Torck goed voor vijf punten. Hij lukte een hoogste sprong van 1m40.

Uitstekende afsluiters

Scholier Aico Van Grembergen zorgde voor zeven punten met de speer. 33m96 moest hij hiervoor werpen. Cadet Jente Van Hamme lukte in dezelfde discipline vier punten door de speer 21m57 ver te werpen.
Nog in de werpnummers kon Arne De Braeckeleer 8 punten verzamelen bij de scholieren in het kogelstoten. Arne was goed voor 9m49.

De 200m en 4×100 meter sloten het programma af. Cadet Tibe Temmerman liep net als in de 100 meter naar een tweede plaats en negen punten. Met 23.54 liep nooit een Lebbeekse cadet sneller. Helaas kon de tijd door een rugwind van 2.8 m/s niet gehomologeerd worden. Ook Jasper Van Den Bulcke lukte net als in de 100 meter een tweede stek. Hij liep bij 3.4 m/s naar een tijd van 23.82.

Ook de aflossingen verliepen voortreffelijk. Cadetten Jarno Torck, Tibe Temmerman, Meindert Caudron en Cedric Galle klokten een tijd van 48.89 en moesten zo slechts één team voor zich dulden. Ze behaalden zo negen punten.
Onze scholieren lukten zes punten. Siebe Van Campenhout, Aico Van Grembergen, Jasper Van den Bulcke en Rias Smismans wonnen hun reeks wel in een tijd van 48.26.

In de einduitslag behaalde Vlierzele Sportief liefst 147 punten. Zij dwingen zo de promotie naar tweede landelijke af. Hermes Club Oostende behaalde 138.5 punten en was zo een half puntje beter dan Houtland. Onze atleten wisten een vierde stek te behalen door 130 punten te verzamelen. Exact de helft door de cadetten en de helft door de scholieren.

Voor de volledige einduitslag kan je hier klikken. De Lebbeekse Beker van Vlaanderen-geschiedenis van de laatste jaren kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube