LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Vijfde stek voor CAD/SCHOL meisjes in Wervik

Wervik
04
mei 2019

De Beker van Vlaanderen in tweede landelijke A werd zaterdag in het West-Vlaamse Wervik afgewerkt. Een hevige tegenwind werd één van de zwaarste tegenstanders van de dag, al stond die wind er uiteraard voor alle deelnemende atleten.

Larissa Huyck opende in de 300mH. Met 58.06 lukte zij de eerste twee punten van de dag. Jill Perdaens voegde daar in de 400mH die de scholieren mochten afleggen nog eens vier punten aan toe. Jill deed dat door 58.06 te klokken.

Het hoogspringen was inmiddels ook begonnen. Rune Vierendeels wipte over 1m40 bij de scholieren en pakte zo 6.5 punten. Rune zou later op de dag ook deelnemen aan het spweerwerpen, waar ze tien punten veroverde met 27m52. In het discuswerpen liet uitwisselingsstudente Ines Viera Florencio geen prestatie noteren.

Sprintpunten ondanks tegenwind

De horden werden aan de kant geschoven en de startblokken naar de aanvang van de 100 meter gebracht. Cadette Ella Heyvaert klokte bij een stevige -3.4m/s tegenwind een tijd van 13.56. Ze eindigde zo op een tweede plaats en behaalde elf punten.
Luca Heyvaert was bij liefst -9.4 m/s goed voor 13.94. De eerste reeks kreeg -2.0 m/s minder tegenwind te verwerken, waardoor Luca op een derde plaats uitkwam en tien punten veroverde.

In de 200 meter kon Ella Heyvaert tien punten veroveren door te finishen na 27.44. Net als in de 100 meter stond er een stevige tegenwind van -2.6m/s. Scholiere Luca Heyvaert kreeg ditmaal wat minder tegenwind te verwerken dan op het kortste sprintnummer, wat meteen resulteerde in 13 punten. Bij -1.6 m/s klokte zij een tijd van 26.18.

Nona nét geen 5 meter ver

Nona Heyvaert ging net niet richting 5 meter in het verspringen. 4m97 leverde desalniettemin een knappe 11 punten op. Cadette Nona ging ook van start in het hoogspringen waar ze met 1m30 voor vier punten zorgde.
Bij de scholieres lukte Jill Perdaens drie punten door 4m11 ver te springen.

In het kogelstoten voegde Larissa Huyck vier punten toe aan het Lebbeekse totaal. De cadette moest haar kogel hiervoor 6m80 ver stoten. De Portugese scholiere Ines Florencio Viera lukte 9m86 en acht punten.
Cadette Nienke Van Campenhout wierp haar speer 18m77 ver naar zes punten. In het discuswerpen voor cadetten was Lotte Van Wemmel intussen goed voor 15m45 en vier punten.

Heel wat punten op de (halve) fond

Timea Huyck en Lotte Van Cante waren onze meisjes op de dubbele baanronde. Timea liep bij de cadetten naar een mooie 2’35.67 en pakte acht punten. Bij de scholieren klokte Lotte Van Cante af na 2’45.62 om vijf punten te veroveren.
Cadette Madeleine Raemdonck vervolgde de goede uitslagen in de 1500 meter door negen punten weg te kapen. Madeleine had hiervoor 5’16.08 nodig. Scholiere Lotte Van Cante lukte 5’37.09 en acht punten.

Ine Van Damme en Cindy D’Hondt vormden het Lebbeekse duo op de 400 meter. Cadette Ine klokte met 64.11 de derde tijd in haar reeks en pakte acht punten. Cindy was bij de scholieren goed voor zes punten en 69.86.

Goede estafette bij de cadetten

Jill Perdaens, Luca Heyvaert, Lotte Van Cante en Cindy D’Hondt legden de 4×100 meter voor scholieren af in een tijd van 55.28 en pakten zes punten. Cadettes Timea Huyck, Ine Van Damme, Nona Heyvaert en Ella Heyvaert verging het beter. Het kwartet pakte elf punten na 52.82.

In de einduitslag haalde de lokale club, FLAC, het van de verzamelde tegenstand. De FLAC-meisjes zorgden samen vor 223 punten en bleven zo RC Gent (210 punten) en AC Deinze (194.5 punten) voor. Ook MACW lukte met 174 punten nog net een groter puntentotaal dan onze meisjes. Met 167.5 punten waren zij goed voor plaats vijf.

Voor de volledige einduitslag kan je hier klikken. De Lebbeekse Beker van Vlaanderen-geschiedenis van de laatste jaren kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube