LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Beker van Vlaanderen: Zesde plaats voor pup/min jongens in eigen Lebbeke

Lebbeke
22
april 2018

In eigen Lebbeke konden onze pupillen en miniemen jongens profiteren van het uitstekende weer om er een knappe prestatie neer te zetten in hun Beker van Vlaanderen manche. Onze jeudgatleten behaalden dankzij 143 punten een zesde plaats.

De Lebbeekse punten werden verzameld door pupil Klaas Legroux in het verspringen. Toon Van Esbroeck deed zijn duit in het zakje bij de miniemen.
In het hoogspringen was Rowan Meunier de beste Lebbeekse pupil.

Toon Van Esbroeck kon punten veroveren op de 80mH. Bij de pupillen werd 60mH afgewerkt en zorgde Rowan Meunier voor de Lebbeekse punten.
Van de horden ging het voor de miniemen naar het lange sprintwerk, de 300m. Arthur Vermoesen noteerde de snelste Lebbeekse tijd hier. Er werd vervolgd met de 80m waar Laurens Blommaert de snelste tijd liet optekenen. Emile De Ridder was de snelste bij de pupillen op de 60m.
Voor de miniemen stond ook de 150m nog geprogrammeerd. Hier zorgde Mauro Smismans voor extra punten.

Verder behaalde Wout Huysman punten in het kogelstoten voor miniemen jongens. Toon Van Esbroeck lukte de beste Lebbeekse prestatie in het hoogspringen.
Pupil Tibo Seymoens zorgde voor extra punten in het hockeywerpen en was zelfs de beste in het kogelstoten. Het hockeywerpen wordt voor de miniemen ingeruild door het speerwerpen. Jente Van Hamme eindigde hier als snelste Lebbekenaar.

Pupil Rowan Meunier en scholier Laurens Blommaert waren de beste Lebbekenaren in de 1000 meter.

Afsluiten werd gedaan met de 4x60m en 4x80m. WRowan Meunier, Yarno Hendrickx, Emile De Ridder en Mauro De Maere vormden het snelste pupillenteam. Lukas Raemdonck, Toon Van Esbroeck, Mauro Smismans en Laurens Blommaert vormden het snelste Lebbeekse kwartet bij de miniemen.

Zesde stek met 143 punten

De overwinning ging naar Dilbeek AC dat het met 182 punten haalde van Eendracht Aalst (177 punten). Ook VS, OEH en ACP bleven onze club nog net voor in de eindstand.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube