LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

PUP/MIN jongens doen niet onder voor de meisjes: 4e plaats

Ninove
28
april 2019

Onze jongens kregen in Ninove hun Beker van Vlaanderen voorgeschoteld. Na de knappe vierde plaats van de meisjes, een dag eerder in Aalst, konden de jongens niet onder doen. Dat deden ze ook niet. Ze behaalden een even knap resultaat en eindigden ook op plaats vier.

Sprintnummers

Twee atleten kropen in de blokken voor de 80mH: Jonas Claeys en Lukas Raemdonck. Het was die laatste die dankzij een tijd van 16.52 negen punten veroverde. Bij de pupillen werd 60m met hindernissen afgewerkt. Hier was Wout Cools met 13.85 goed voor zes punten.

Lukas zou ook de 300 meter betwisten. Maar Arthur Vermoesen bleek sneller. In 46.79 pakte hij 10 punten. Op de korte spring was het Mauro Smismans die voor de punten zorgde. 11.25 was goed voor 10 stuks. Ward Vermaercke en Laurens Blommaert bleven iets achter Ward. Pupillen Klaas Legroux, Jarne Muyshondt en Rowan Meunier moesten geen 80m, maar 60m afleggen. Rowan was na 9.44 de snelste. Hij zorgde voor de bijbehorende 8 punten.

Aan de 150 meter namen twee miniemen deel. Mauro Smismans en Ward Vermaercke. Ward lukte met 21.48 elf punten.

Kampnummers

In het hockeywerpen was Arnaud Vermoesen intussen goed voor acht punten door 26m96 te lukken. Ook Jarne Muyshondt kwam op deze discipline in actie. In het verspringen lukte Rowan Meunier 10 punten dankzij 3m54. Wout Cools en Klaas Legroux eindigden iets verderop. In het hoogspringen ging Mauro Smismans over 1m30 om nog eens negen punten aan het totaal toe te voegen. Matthijs Huysman bleef net achter Mauro.

Jonas Claeys wierp zijn kogel vervolgesn 7m95 ver naar negen punten. Arthur Vermoesen, Tibo Seymoens en Matthijs Huysman wierpen net iets minder ver dan Jonas. Jarne Muyshondt en Arnaud Vermoesen wierpen hun kogels zo ver mogelijk. Met 6m44 was Arnaud goed voor zeven punten. Niet veel later lukte Arnoud een worp van 18m97 in het speerwerpen om opnieuw zeven punten binnen te rijven. Clubgenoten Jonas Claeys en Tibo Seymoens bleef hij zo net voor.
1m15 was goed voor zeven punten in het hoogspringen. Wout Cools zorgde voor deze punten. Hij deed zo iets beter dan clubgenoot Klaas Legroux. In het verspringen was Lukas Raemdonck met 3m86 goed voor zeven punten. Matthijs Huysman en Ward Vermaercke volgden in de uitslag.

Afsluiters: 1000m en estafette

Rowan Meunier won zijn reeks in de 1000 meter om voor 10 punten te zorgen. Met 3:22:53 was hij sneller dan clubgenoot Arnoud Vermoesen. Bij de miniemen pakte Laurens Blommaert na 2:58:85 liefst elf punten.

Afsluiten werd gedaan met de aflossingen. Miniemen Wout Cools, Arnoud Vermoesen, Klaas Legroux en Rowan Meunier brachten het stokje van de 4x60m rond in een tijd van 39.04 en zorgden voor 7 punten. Lukas Raemdonck, Arthur Vermoesen, Mauro Smismans en Laurens Blommaert lukten een tijd van 46.02 in de 4×80 meter en pakten 10 punten.

Net als de meisjes een dag eerder konden onze jongens een mooie vierde plaats binnen halen. 156 punten hadden ze nodig om dat te bewerkstelligen. Eendracht Aalst won het pleit door 203 punten te behalen. Het haalde het zo van DAC (170,5 punten) en Vlierzele Sportief (169 punten).

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube