x

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieƫn. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie kan u hier terugvinden.

PUP/MIN meisjes halen vierde plaats in Beker van Vlaanderen

Aalst
za 27 april 2019

In het naburige Aalst stond de Beker van Vlaanderen (interclub) voor pupillen en miniemen meisjes op het programma. Onze meisjes eindigden met een vierde plaats knap bij de eerste teams, maar konden zich niet verzekeren van een plaatsje voor de finale in september. Daarvoor was een plaats bij de beste twee nodig.

Bente Van Ingelgem sprong 3m27 ver om 8 punten te behalen in het verspringen bij de pupillen. Verder kwamen ook Merel Roelandt, Ruth Hiel, Tine Huysman, Elena Ateca, Lila Smismans, Lore Vermeir, Lize Vermeir, Laurien Mertens en Lien Maetens in actie voor onze club.
In het kogelstoten bij de miniemen kon Nora Vereecken intussen zes punten veroveren. 8m51 liet ze hiervoor optekenen, wat net iets meer was dan Zina Hendrickx. Emma Muyshondt was de enige Lebbeekse die zich aan het hoogspringen waagde bij de miniemen meisjes. 1m44 leverde haar 11 punten op.

In de 60mH zorgde Emma Muyshondt voor 11 punten bij de miniemen. Emma legde de afstand af in een tijd van 10.55. Ook Zina Looverie nam deel aan deze discipline. Pupille Tina Huysman zorgde met 13.59 voor 9 punten. Hier kwam met Githe Van Mol ook nog een tweede Lebbekenaar in actie.
Alessandra Gheorghe pakte 10 punten met haar 47.70 in de 300 meter.

Steeds vooraan in de punten

In de kampnummers was het hockeybalwerpen intussen begonnen. Lia De Ridder wierp 18m50 ver en lukte 8 punten. Ook Lien Vermaercke kwam hier in actie. Ruth Hiel kon dan weer 9 punten sprokkelen in het kogelstoten bij de pupillen. Haar kogel ging met 6m23 verder dan die van clubgenotes Lia De Ridder en Dieuwke Van Campenhout.

Het hoogspringen bij de pupillen werd een kolfje naar de hand van Bente Van Ingelgem. Bente wipte over 1m10 om 7 punten te behalen. Ook Githe Van Mol nam deel aan deze discipline. De miniemen waren intussen aan het verspringen begonnen, waar Alessandra Gheorge 3m65 lukte en de bijbehorende 8 punten pakte. Met Jante Recour en Kato Van Damme kwamen nog twee atletes in actie op deze discipline.
Ook in het speerwerpen kwamen drie miniemes in actie. Van Emma Muyshondt, Nora Vereecken en Zina Hendrickx was het die eerste die het verst wierp. 22m39 leverde 10 punten op.

Op de 80 meter liepen Kato Van Damme, Nora Vereecken, Jante Recour en Zina Looverie mee. Jante Recour zorgde met 11.49 voor tien punten. De pupillen legden 60 meter af. Lien Maetens pakte 8 punten met 9.80. Verder kwamen Laurien Mertens, Merel Roelands, Lila Smismans, Lore Vermeir, Lien Vermaercke, Bente Van Ingelgem en Ruth Hiel in actie.
Onze miniemen mochten zich vervolgens nog opmaken voor het middellange sprintnummer, de 150 meter. Kato Van Damme en Jante Recour waren de enige twee Lebbekenaren die in de blokken kropen. Jante zorgde voor 8 punten door 21.43 te klokken.

Afsluiters

Afsluiten werd (individueel) gedaan met de 1000 meter. Bij de pupillen kwamen Tine Huysman, Merel Roelands, Lila Smismans, Lien Maetens en Lize Vermeir in actie. Lien zorgde voor 9 punten na 3’41.98 wedstrijd. Bij de miniemes lukte Zina Looverie met 3’40.30 acht punten.

De echte afsluiter van een Beker van Vlaanderen-namiddag zijn de aflossingen. Elena Ateca, Tine Huysman, Lien Maetens en Merel Roelands zorgden met 38.88 op de 4x60m voor de vierde tijd in hun reeks. Bente Van Ingelgem, Ruth Hiel, Lia De Ridder en Lien Vermaercke zorgden met 38.18 voor 10 punten.
Bij de miniemen werd 4×80 meter afgelegd. Jente Recour, Alessandra Gheorghe, Emma Muyshondt en Nora Vereecken pakten 8 punten door te finishen in een tijd van 46.08.

In de einduitslag behaalde onze club een vierde plaats en 158 punten. De eerste stek was voor AC Geraardsbergen, dat het met 197 punten haalde van Eendracht Aalst (180 pt.). Vlierzele Sportief nestelde zich met 175 punten op plaats drie.
Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam
Facebook Flickr Strava Wikipedia YouTube Instagram Twitter Menu Pijl Bus Album Document Persoon Plan Groep Fluit Email Overheid Overheid Locatie Smartphone Huis Bankkaart BTW Kinderen