LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Twee “Cavalopen” in Zele tijdens één weekend

Zele
24
augustus 2019

In Zele houden ze duidelijk van wijkfeesten. Zowel in de wijk “Vlaschaard” als rond de kerk van het gehucht Huyvelde was het dit weekend feest. Een jogging kan daarbij niet ontbreken. Dit jaar onder een stralende zon.

Flessen Cava en sport

Het komt maar zelden voor dat twee wedstrijden uit een criterium zo snel op elkaar volgen. Vrijdagvond stond er al eentje geprogrammeerd in de Vlaschaard. En zaterdag kon je al terug een fles Cava aan je wijnkelder toevoegen in Huyvelde. De feesten gaan niet alleen gepaard met eetfestijnen en schlagerfestivals. Sport komt ruimschoots aan bod. In de Vlaschaard kunnen op zaterdag traditioneel ook de liefhebbers van een duatlon terecht. De organisatoren in Huyvelde zetten naast de jogging tevens minivoetbal en mountainbike op de affiche.

Kleinschalig

Het ganse criterium is eerder kleinschalig en familiaal bedoeld. Men kiest bewust voor kortere ronden met veel doortochten wat het voor supporters aantrekkelijk maakt. In de Vlaschaard loopt het parcours sedert een aantal jaren over de weg en stukken gras. Huyvelde toont je de mooie veldwegen rond de kerk. De late augustuszon was ongenadig. Gelukkig voorzag de organisatie in een extra bevoorradingspost.

Wie nog een fles Cava wil verdienen kan op 7 september aan Zele dijk terecht voor de vierde en laatste wedstrijd van het criterium.

Meer info kan je vinden op https://www.vlaschaard.com/cava-jogging-circuit-zele.html#

Resultaat 12 km (16 deelnemers)

11 Chris Schelkens 1:05:17

De uitslagen van stratenlopen en trails vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube