Benjamins lopen naar CC Relays overwinning

Gent
28
oktober 2013

Het winterseizoen werd afgelopen weekend op gang geschoten in BLOSO-domein de Blaarmeersen. Honderden teams gaven er het beste van zichzelf om hun team in gunstige positie aan de wissel of finish te krijgen.

Onze benjamins openden schitterend en zetten meteen de toon voor de namiddag. Sara Vercauter, Hannelore Heymans en Rhune Vanrhoose legden de 2800m (2x 1000m en 1x800m) af in een tijd van 12.32 en lieten eerste concurrent Rieme 10 seconden achter zich. Duffel mocht het brons ophalen. Onze club had ook nog twee andere teams in de strijd. Nienke Van Campenhout, Paulien Lecoutere en Sirine Bouyghjdane finishten ook nog in de top-20 als 19e. Het team met Nona Heyvaert en Nell Finck wist op voorhand al dat het de finishlijn niet ging halen. Derde loopster Hannelore werd immers gevraagd om in een ander team te starten na het afhaken van een loopster bij een ander team. Nona en Nell besloten toch van start te gaan en klokten een knappe vierde tijd na Nell’s aflossingsbeurt.
Onze eerste jongensploeg kwam als 18e over de meet. Jente Van Hamme, Arthur De Smet en Matisse Verbeiren klokten 13.32. De tweede ploeg, die bestond uit Lucas Raemdonck, Xander Cools en Achilles Van Haelewijck finishten 40e in een tijd van 14.58.

Joyce Moens, Fien Biesemans en Rune Vierendeels haalden een zeer knappe 9e plaats bij de pupillen meisjes. Ze klokten een tijd van 12.02 en bleven daarmee amper 1 seconde van plaats 8 en 2 seconden van plaats 7. Hanne Van Weverberg, Noor Quintelier en Madeleine Raemdonck maakten de 2800m rond voor het tweede team. Het drietal eindigde op een 21e stek na 12.32. Gitte Neyns, Nona Engelaar en Emma D’Hollander liepen naar plaats 52 na 13.55 wedstrijd.
Jongens Jelte D’Hond, Yoran Kerkhofs en Josse Vannieuwenhuyze liepen naar een mooie 16e stek in 11.45. Team 2 volgde niet veel later op amper 18 seconden achterstand. Flor Robijns, Tuur Dieleman en Ben Vandevoorde sleepten zo plaats 21 in de wacht. Teams 3 en 4 bleven dicht bij elkaar in de buurt. Michiel Moreels, Aico Van Grembergen en Niels Verbeiren werden 38e in 12.55. Safouane Bouyghjdane, Jasper Van den Bulcke en Jan Lecoutere volgden op amper 1 seconde. Tot slot was er ook nog een vijfde team dat bestond uit Arne De Braekeleer, Victor Walraevens en Seppe Bosmans. Zij finishten in een tijd van 13:23 op de 50e plaats.

Miniemen Luca Heyvaert, Britt Roelandt en Loike Vierendeels liepen hun rondjes in 11.41 en finishten op een 16e plaats. Op stek 60 volgden Joke Clynhens, Lotte Heyvaert en Catalina Schuddinck met 13.04.
Bij de jongens legden Arne Naudts, Benthe Van de Maele en Siebe Van Campenhout beslag op de 23e stek na 11.13 wedstrijd. Zo’n 40 seconden later volgden Tibo Van Assche, Wannes Theelen en Jef Walraevens op een 44e plaats. Dat alles dicht op elkaar lag bewezen Maxim Vermorgen, Rembert Matthys en Thomas Van Gucht. Zij kwamen amper 20 seconden later over de finish, op een 55e stek.

Onze cadetten meisjes finishten op een 39e stek. Hanne Esselens, Emma Vannieuwenhuyze en Lies Quintelier gaven het stokje rond in een tijd van 14.13. Scholieren Celine De Meester, Caro Vermorgen en Amber Van De Maele moesten samen 4000m afleggen (1x 1000m en 2x 1500m). Het trio eindigde op plaats 28 met 17.17.

Knappe ereplaatsen bij senioren en masters

Bij de senioren en masters moest er 5500m worden afgelegd: één keer 1000m, één keer 1500m en één keer 3000m. Sofie De Proft ging gezwind van start voor ons snelste vrouwenteam. Ze gaf door aan tweelingszus Karolien, waarna Astrid Verhoeven de eindtijd van 20:29 vastlegde. De drie dames liepen daarmee naar een zeer knappe 10e plaats bij de senioren.
Team 2, bestaande uit Evelien Caudron, Sofie Dierickx en Ilse Saerens legde de rondjes af in 24.22 en finishten zo op de 47e plaats.

Hilde Scholliers, Ilse De Ridder en Els Duvivier veroverden een 13e plaats bij de Masters. Zij legden de 5500m af in 24.56. Ons mannenteam viel net naast het podium. Bart Raemdonck, Ben Quintelier en Tommy Van Weverberg legden de afstand af in een snelle 18:02 en kwamen daarmee amper 3 seconden te kort voor het brons. Winnaar ROBA liep met 17.44 slechts 18 seconden sneller.