LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Tweede “City nightrun” in Dendermonde opnieuw een voltreffer

Dendermonde
09
november 2019

De eerste uitgave van dit avondgebeuren was vorig jaar meteen een bijzonder succes. Het stond dan ook vast dat er een vervolg kwam. Kon men dit keer nog beter scoren?

Vernieuwen

Klassieke stratenlopen bestaan al heel lang. Maar organisatoren slagen erin om af en toe met iets vernieuwends voor de dag te komen. Trails, ecoruns, de warmathon….het passeert allemaal de revue. Ook “Maspoe” ziet er een markt voor. De Cityruns verschenen een aantal jaren gelden op hun kalender. De Ros Beiaardstad mocht voor de eerste editie meteen 1 700 lopers en wandelaars in het stadcentrum begroeten. Een succes dat men moeiteloos kon evenaren.

Zwembad

Bij een Cityrun horen uiteraard gebouwen. Dank zij de samenwerking met het Stadsbestuur gingen de deuren van heel wat Dendermonds patrimonium wijd open. Dit was ook al in de vorige editie het geval. Toch slaagden de initiatiefnemers erin om met een aantal aantrekkelijke nieuwigheden uit te pakken. De doortocht in het Stadspark en het zwembad Olympos was een bijzonder moment. Vandaar ging de toch naar het centrum met onder meer een passage langs het justitiehuis, de brandweerkazerne en de academie. Op de Grote Markt gingen de deuren open van een paar cafés. De aanwezige gasten genoten duidelijk van de niet alledaagse hoeveelheid bezoekers. Naar het einde toe van de 7 km lange tocht toonde de Stad natuurlijk ook nog uitgebreid haar nieuwe bibliotheek.

Muziek en alternatieve drankbevoorrading

Voor deze cityrun gingen niet alleen veel deuren open. De deelnemers werden ook verwend met knappe visuele en muzikale attracties. En daar zaten een paar bijzondere acts tussen zoals de “waterman” aan het “Saske”.

Midden het parcours dook plots een niet gebruikelijke soort drankbevoorrading op. Op een loopwedstrijd kom je inderdaad niet vaak een bierstand tegen. Een aantal lopers hielden toch even halt om het streekbier even te proeven.

De “Lebbeekse AC” trok overigens massaal naar Dendermonde. Ruim 35 atleten verkenden de gebouwen van de binnenstad en genoten nadien nog na van deze geslaagde Cityrun.

Een rangschikking of tijdsregistratie is er gezien het recreatieve karakter van deze Cityrun uiteraard niet.

Lebbeekse atleten die deelnamen aan dit evenement en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube