LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Deze winter werden al 10 keer gejuigd voor een nieuw clubrecord

Lebbeke
24
februari 2016

Tien keer al wisten onze atleten één of meerdere keren een clubrecord te breken op de indoorbaan. Op één na deden ze dat allen in de Gentse Topsporthal. Drie van de records werden bovendien in team gelopen op de 4x200m.

Het was Toon Van Esbroeck die begin december de toon zette. De pupil wipte op 12 december over 1m15 in het hoogspringen. Vervolgens was het even wachten tot wanneer onze sprinters goed en wel in actie kwamen. Luca Heyvaert zorgde voor de eerste topprestatie van het nieuwe jaar door 9.52 neer te zetten op de 60mH. Een record dat ze afgelopen weekend nog verder aanscherpte tot 9.43.
Kogelstootster Lisa Teck lukte een week later het eerste seniorenrecord. Zij wierp de vier kilogram zware kogel 8m63 ver.

Halverwege januari opende ook Riet Vanfleteren haar indoorseizoen. Zij deed dat door meteen haar eigen clubrecord op de 400m naar 56.55 te brengen. Op het Belgisch kampioenschap AC ging Riet nog meer dan een halve seconde sneller, waardoor het record nu op een scherpe 55.78 staat.
Op datzelfde Belgisch kampioenschap lukte Dries De Smet (als eerstejaars) een fantastische 8.27.02 op de 3000 meter. De vijfde tijd aller tijden bij de junioren en dus uiteraard ook goed voor het clubrecord.

Naast de individuele prestaties mochten ook drie teams juichen. Eerst braken de senioren dames op de 4x200m tijdens de IFAM het clubrecord. Riet Vanfleteren, Tina Mergan, Loike Vierendeels en Luca Heyvaert brachten de stok rond in een tijd van 1.44.53.
Amper één dag later lukten twee jeugdteams hetzelfde huzarenstukje. Cadetten Catalina Schuddinck, Joke Clynhens, Loike Vierendeels en Luca Heyvaert klokten samen 1.50.47. Pupillen Hannelore Heymans, Lotte Van Wemmel, Nona Heyvaert en Ella Heyvaert noteerden een nieuwe beste van 2.12.21.

Op deze pagina kan je al onze clubrecords terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube