LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Corrida Merchtem trekt andermaal 100’en deelnemers

Merchtem
18
augustus 2014

Je kan de Corrida van Merchtem beschouwen als één van de de belangrijkste kermiskoersen van het jaar in onze regio. Al jaren trekt de organisatie een uitgebreid en sterk deelnemersveld aan. Dit jaar verschenen onder andere Lander Van Drogenbroek, Lucas Van Assche en Willem Van Schuerbeeck aan de start.

Voor onze club verschenen er een 20-tal atleten aan de start. Vermits de uitslag geen club vermeld, geven we een overzicht van de beste prestaties.

Tijdens de wedstrijd over 6 kilometer stond er geen maat op Glen Braem. Hij won de wedstrijd met net geen halve minuut voorsprong op Adriaan Van Buggenhout en Tom De Grave. Er verschenen exact 200 deelnemers aan de start van deze afstand. Glen zijn blog kan je hier terugvinden.

Op de langste afstand van de dag kwam Tommy Van Weverberg als eerste Lebbekenaar over de finish op een 11e stek. Hij legde de 12 kilometer af in een tijd van 42.46. Robbe Neyns kwam als 15e over de meet na 43.33 gevolgd door Tim De Ridder met 44.04 (klik hier voor zijn verslag). Gilles Vandervreken liet de klok stoppen op 45:00 en werd 22e.
Natalie De Ridder was goed voor een 78e stek, maar kwam wel als vierde vrouw over de meet in een tijd van 52.17. Liefst 271 deelnemers overschreden de finishlijn van deze 12 kilometer.

Eén van de deelnemers, Lucas Van Assche (VAC) maakte volgende videoreportage van de Corrida:

Alle resultaten kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube