Natalie De Ridder loopt naar brons in Corrida Merchtem, Niels en Sofie worden vierde

Merchtem
19
augustus 2017

Voor sommige afstandslopers is de Corrida van Merchtem een jaarlijkse afspraak die met stip staat genoteerd in de agenda. Ook dit jaar liepen onze atleten dus enkele knappe resultaten bij elkaar.

De langste afstand is traditie getrouw de 12 kilometer en meteen ook de sterkst bezette discipline. Niels Slachmuylders viel hier met een vierde plaats nipt naast het podium. Tim De Ridder finishte op plaats 10, Glen Braem eindigde 14e, Dannie Van Campenhout en Wim Heyvaert eindigden 48e en 49e. Johan Smet werd 60e, Pascal Heyvaert 63e, Dirk Van Campenhout kwam als 73e over de finishlijn. Stefanie Saerens eindigde als negende vrouw en 91e in het algemene klassement.
Bij de dames was Natalie De Ridder goed voor plaats drie bij de dames. Sofie De Proft finishte op plaats vier nipt naast het podium.

Karolien wint 5 kilometer

Op de vijf kilometer lukte Glen Smet een veertiende plaats. Karolien De Proft kwam als achttiende binnen, maar wel als eerste vrouw! Verder bleven vader en dochter Bart en Madeleine Raemdonck samen om te finishen op plaatsen 25 en 26. Madeleine lukte daarbij de tweede plaats bij de dames. Jongere broer Lukas bleef bij mama Sofie Dierickx. Zij finishten als 50e en 51e. Verder kwam Nienke Van Campenhout aan op plaats 58. Lies Heyvaert volgde als 83e en Kathleen Van Gucht op plaats 172.

De uitslag van stratenlopen vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.