LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Criterium des Jeunes

Nijvel
22
september 2012

Met 14 Lebbekenaren en 1 atleet van AC Denderland, die sinds juli bij ons traint, trokken we zaterdag naar Nijvel voor het alternatieve BK jeugd.

Om 11.00 uur gingen Rune, Lotte en Joyce aan de slag. Rune werd 7e met hockeybalwerpen, Lotte smeet een PR met kogel 7.66 meter en een 13 de plaats en Joyce liep bij de benjamins meisjes naar een PR op de 60 m in 9.46. Daarmee waren de sprintnummers aan de gang geschoten.
Nog bij de benjamins liep Arne De Braekeleer naar een PR op de 60 m in 9.67. Bij de pupillen liepen Luca Heyvaert en Arne Naudts ook de 60m. Luca liep een PR op dit nummer, een knappe 9.09 en Arne liep zijn 60 m in 8.76. Vierde en derde beste pupil van 2002, veelbelovend voor volgend jaar. De eerste indruk na de aankomst van Luca was trouwens (ik stond 10 meter na de aankomst) – Ik citeer – “à zoe rappe !!!”.

Tussen de 60 meters door had Rune Vierendeels haar wedstrijd hoogspringen aangevat. Zij werd gedeeld 5e met 1m10 bij de benjamins meisjes, amper 6 cm verwijderd van brons.
Yoran Kerkhofs was aan zijn wedstrijd verspringen begonnen, van aan de plank springen was iets nieuw voor deze benjamins. Wat niet duidelijk was voor één van onze clubs uit de buurt, maar wij hadden de reglementen van de LFBA wel gelezen. Yoran werd 5e met 3m45, 6cm minder dan zijn PR zonder plank (een zeer knappe prestatie dus).

Restte ons enkel nog de 300 meter deze voormiddag, waar we twee lebbeekse dames aan de start kregen. Anne-Sophie en Emma startten samen in reeks 4 en werden derde en vierde in deze reeks. Anne-Sophie in een PR van 48.40 en Emma in een tijd van 51.21. Niet slecht na een weekje op reis met school.

’s Middags was het weer tijd om te eten en ook om een lebbeekse supporter technische bijstand te verlenen na een uitschuiver bij het parkeren. Dit probleem werd echter vlug opgelost door de krachtpatsers van dienst .

Namiddagprogramma

In de namiddag kwamen onze hordenlopers aan de start, 4 stuks. Loike liep een PR van 12.12, Siebe – na een val tijdens de opwarming – liep toch nog een goeie race in 13.07 en Rembert die al haperde op de eerste horde liep sportief zijn wedstrijd uit in 14.05.
Na de 60m Horden, was het aan Robbe om zijn 80m Horden te lopen. Hij verpulverde zijn record van 15.19 naar 14.24. Bijna een volledige seconde van zijn PR en hij kon nog sneller als hij niet had gehaperd tussen horde 3 en 4.

Joyce was aan haar wedstrijd verspringen begonnen en werd daarin 10e met een sprong van 3m25, eveneens van aan de plank. Een beetje (veel) teleurgesteld na de wedstrijd, laat ze hier zien dat zij de gedrevenheid heeft van een echte topper.

Later op de dag was het aan Aster met speer en Josse met zijn 600m. Beiden verbeterden zij hun PR. Josse liep 2.01.59 op zijn 600m en Aster wierp zijn speer 34m98 ver, naar een zevende plaats. Enkel Robbe met verspringen bij de miniemen en Lotte met discuswerpen bij de pupillen moesten hun wedstrijd nog afwerpen. Robbe sprong 4m82 ver naar een negende plaats. Lotte die na een geldige worp van 13m41 risico nam voor een goeie worp, liet nog twee nul pogingen optekenen en werd daardoor zestiende in het discuswerpen.

Daarmee zat het criterium er voor de Lebbekenaren op en konden we met veel PR’s en knappe prestaties terugkeren naar Lebbeke.

Een zeer tevreden trainer: Koen Heyvaert.

Foto’ s bekijk je hier:Alle resultaten kan je hier terugvinden.

Geschreven door Koen Heyvaert | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube