LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Brons voor Nona en 4x60m op Critèrium des Jeunes!

Nijvel
04
oktober 2016

Het merendeel van onze jongste atleten nam deel aan de loopnummers, al dan niet met hindernissen. Maar de strafste prestatie kwam toch wel van Nona Heyvaert in het verspringen en onze 4x60m bij de pupillen meisjes. Zij pakten beiden een bronzen medaille mee naar Lebbeke!

Criterium des Jeunes - Nijvel 2016 - Verspringen

© Carla Hofmans

Nona Heyvaert pakt brons in het verspringen!

Bij de pupillen dames wist Nona met een verste sprong van 4m47 beslag te leggen op het brons. Enkel Jutta Hutsebaut (AVZK) en Elodie Francart (ADD) sprongen nog verder in het zand.
Nona bleef zo slechts 3 centimeter onder het clubrecord van Ellen Van De Berghe, dat al sinds 1994 op de tabellen staat.

Dat was niet het enige springnummer in Nijvel. Zo nam Hannelore Heymans bij de pupillen dames deel aan het hoogspringen. Zij sprong 1m20 hoog en eindigde hiermee als twaalfde.

Heel wat blauwwit op de korste loopnummers!

Ook de hordennummers vergen wat sprongkracht, zo vonden we op de 60meter horden bij de pupillen jongens Toon Van Esbroeck terug op de 4e plaats met een tijd van 13.06. Bij de meisjes kwamen zowel Hannelore Heymans Nona Heyvaert en Rhune Vanroose aan de start. Hannelore legde met 11.82 beslag op de 2e plaats in de vijfdereeks, Rhune met 12.82 vierde werd met 12.82 in de tweede reeks en Nona derde in de eerste reeks in een tijd van 12.45.
Flor Robijns voelt zich best wel thuis op de 80m met hindernissen, hij werd met 15.93 4e in zijn reeks bij de miniemen jongens, wat goed was voor de 7e tijd in totaal.

Op de 60m zonder hindernissen kwam bij de pupillen heren Miel Baeyens aan de start. Miel werd 5e in zijn reeks in een tijd van 9.32.
Bij de pupillen meisjes snelde Ella Heyvaert naar 9.10, goed voor de derde plaats in derde reeks.

Lebbeeks 4 tal pakt derde plaats op de 4x60m

Enkele van deze meisjes namen ook samen deel aan de 4x60m bij de pupillen. Het team met Ine Van Damme, Hannelore Heymans, Nona Heyvaert en Ella Heyvaert, kwamen uit in de eerste en duidelijk snelste reeks. Het kwartet liep de derde tijd met 34.42 en strandde zo op amper tien hondersten van de tweede plaats van RCT, de eerste plek was voor AVT in 33.69. Onze meisjes, die nauwelijk 3 hondersten boven het clubrecord bleven, mochten zo mooi samen op het podium om hun bronzen plak in ontvangst te nemen.

Ook enkele mooie prestaties op het langere werk

Er werden natuurlijk ook langere loopnummers afgewerkt. Bij de benjamins meisjes kwam Zina Looverie op de 600m aan de start en legde deze af in een mooie 2.07.05, nauwelijk 2 seconden boven het clubrecord.
Bij de pupillen jongens kwamen zowel Miel Bayens als Laurens Blommaert aan de start van de 1000 meter. Miel wist nog net Laurens af te halen, en finisthe in 3.20.35 net voor Laurens die 3.21.71 klokte.
Ook bij onze pupillen dames werd het een tweestrijd tussen Sara Vercauter en Ine Van Damme. Sara trok aan het langste eind met 3.25.54, Ine finishte niet veel later in 3.30.11.

Nora Vereecken 8e in het kogelstoten

In het kogelstoten was Nora Vereecken present. Zij stootte bij de benjamins meisjes de kogel van 1kg 7m37 ver. De wedstrijd werd gewonnen door Inara Fertache van ACW.

Geschreven door Aiko De Mol | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube