LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Tal van top-10 plaatsen op Criterium des Jeunes

Nijvel
25
september 2017

In Nijvel wordt jaarlijks het "Criterium des Jeunes" georganiseerd, een jeugdmeeting waar enkel de beste jongeren aan mogen deelnemen. De meeting wordt aanzien als het officieuze Belgisch kampioenschap, bij gebrek aan een officieel kampioenschap.

Ook dit jaar waren er heel wat atleten van AC Lebbeke vertegenwoordigd op het BK. Op de 1000 meter kregen we miniemes Noor Quintelier en Madeleine Raemdonck aan de start. Noor lukte met 3’09.36 de tiende tijd van alle deelneemsters, Noor eindigde dertiende na 3’11.74.
Bij de jongens liep pupil Laurens Blommaert naar 3’18.78. Hij eindigde daarmee op plaats twaalf.

Benjamins Ruth Van Weverberg en Dieuwke Van Campenhout wisten zich te selecteren in het verspringen. Ruth en Dieuwke bleven amper 3 centimeter van elkaar met 3m05 voor Ruth en 3m02 voor Dieuwke.

Pupille Emma Muyshondt legde de 60 meter met horden af in een tijd van 12.62 en eindigde op plaats drie in haar reeks. Daarmee kon ze zich niet verzekeren van een plaatsje in de finales.
Nog in de sprint lukte miniem Cedric Galle een reeksoverwinning in de 300 meter. Cedric won in 46.37. In de drie andere reeksen ging het echter nog een stuk sneller. Bij de dames lukte Ella Heyvaert de 80 meter in een tijd van 11.50. Ook zij kon zich zo niet plaatsen voor de finales. Benjamin Milo Engelaar eindigde op plaats vijf in zijn reeks 60 meter. 10.16 was zijn tijd. Ook Milo plaatste zich zo niet voor de finale.

Afsluiten met de estafettes

Onze club had echter nog twee hete ijzers in het vuur: twee snelle aflossingsteams.Miniemes Ella heyvaert, hanne Van Weverberg, Hannelore Heymans en Nona Heyvaert lukten de 4×80 meter in een tijd van 44.20. Ze eindigden op een achtste plaats.

Bij de jongens vormden Meindert Caudron, Cedric Galle, Bram Van Oudenhove en Emile Delanote een 4x80m-team. Het kwartet lukte met 43.32 de vijfde tijd in hun reeks en achtste tijd van alle deelnemers.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube