LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Kilani beste op Criterium des Jeunes

Nijvel
25
september 2021

Het "Criterium des Jeunes" staat te boek als het "officieus BK jeugd". Elk jaar wordt de meeting in Nijvel georganiseerd. Ook dit jaar was er Lebbeeks succes!

Pupille Fien De Coster pakte na haar twee provinciale medailles van afgelopen weekend nu net naast de prijzen. In het discuswerpen lukte Fien een knappe vijfde plaats dankzij een worp van 16m62. Later zou Fien ook deelnemen aan het kogelstoten, waar ze een achtste plaats lukte. Fien wierp haar kogel hiervoor 6m83 ver.

Kilani Njema liet, net als op het PK, iedereen ruim achter zich op de 1000 meter. Miniem Kilani klokte een sterke 2.44.28 (PR) en won zijn wedstrijd. Leuk detail: Kilani verbeterde met deze tijd het meetingrecord van Lebbekenaar atleet Braam Goessens. Braam liep in 2004 1 tiende trager dan Kilani dit jaar.
Bij de pupilles was Jolene Goossens goed voor 3.44.45 en plaats 14.

Ender Wauters lukte de achtste plaats bij de pupillen jongens door zijn discus 20m97 ver te werpen.

Ook de sprintnummers stonden uiteraard op het programma. Lien Vermaercke klokte met 11.68 de vijfde tijd in haar reeks. Pupille Renske Van Den Abbeel was goed voor 9.09 en pakte daarmee een derde plaats in haar reeks.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube