LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Eerste Belgische sprinttitel voor minieme Luca Heyvaert op het Critérium des Jeunes

Nijvel
28
september 2015

In Nijvel vond afgelopen weekend het officieuze Belgisch kampioenschap voor benjamins, pupillen en miniemen plaats. Luca Heyvaert bezorgde onze club er de eerste gouden medaille sinds Arne Naudts in 2009.

Er werd begonnen met de reeksen op de korte sprintnummers. Zij moesten immers een plaatsje voor de finales proberen af te dwingen. Ella Heyvaert kwam bij de pupillen in actie. Zij liet een tijd van 9.15 noteren, maar kon niet verder gaan. Ook minieme Joyce Moens kroop in de blokken, maar moest hetzelfde traject met obstakels afleggen. Haar 11″38 op de 60mH leverde een zesde plaats in haar reeks op. Bij de pupillen lukte Hannelore Heymans een vierde plaats in haar reeks: 12″57.

Ook Luca mocht al vroeg aan de slag, want voor de finale van de 80 meter sprint moet je je uiteraard kwalificeren. De Lebbeekse minieme deed dat door als eerste over de meet te komen in haar reeks na 10.65. Die tijd betekende al heel wat goeds, want het was de tweede snelste tijd van alle deelneemsters. Joke Clynhens liet in diezelfde reeksen 11.05 optekenen, maar wist zich daarmee niet voor de finale te plaatsen.
In die finale nam Luca het op tegen de snelste miniemen van het moment. Kato Moustie (HCO, 10.61), Perrine Cossez (USTA, 10.63) en Catherine De Bie (ACBR, 10.64) liepen allen snelle tijden. Maar er was geen kruid gewassen tegen de 10.41 van Luca. Met deze winnende tijd deed ze 13 honderdsten beter dan haar eigen clubrecord en zorgde ze voor de eerste titel in 2 jaar tijd. Het verslag van Arne zijn gouden medaille in 2013 kan je hier terugvinden.

Viermaal top-10

Zina Hendrickx zorgde in het verspringen voor een veertiende plaats bij de benjamins meisjes. Ze lukte een sprong van 2m80. 3m66 ver in de zandbak landde Toon Van Esbroeck. Toon nestelde zich zo met een zevende plaats knap in de top-10. Ook Luca Heyvaert nam deel aan het verspringen. Ze kwam er tot 4m75 en een negende plaats bij de miniemen meisjes.

Op de 600m met Laurens Blommaert en Toon Van Esbroeck ging het snel, erg snel. Laurens was met zijn 2’00″42 goed voor een tiende stek, Toon klokte met 2’07″36 de 17e tijd. Brice Jordens (ARCH) klokte met 1’49″49 de snelle winnende tijd.

Onze 4x60m-meiden sloten de dag af. Pupillen Ella Heyvaert, Hannelore Heymans, Nona Engelaar en Nona Heyvaert konden met 36.76 naar een derde plaats in hun reeks lopen. In de eerste van de twee reeksen ging het nog een stukje sneller, waardoor onze meisjes uiteindelijk achtste werden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube