Tal van medailles in veldloop Aalter

Aalter
11
november 2019

Zondagnamiddag stond naast de Crosscup in Mol nog een clubverplaatsing naar Aalter op de kalender. 50 atleten van de Lebbeekse ac maakten deze verplaatsing. In een aangenaam najaarsweertje werden er 7 medailles behaald.

Goud voor Delfine

Lotte Van Gehuchten mocht de spits afbijten bij de eerstejaar benjamins. Lotte eindigde na 750 meter net naast de podiumplaatsen op een 4de stek.
Bij de tweede jaars finishte Roxanne Campo 7de, iets verderop eindigde Aiko Engelaar, Marte Vermeiren en Kaat Van Nieuwenborgh respectievelijk 13de, 21ste en 33ste.
Bram Van Nieuwenborgh was de enige benjamin jongen die de verre verplaatsing maakte. Bram eindigde bij de tweedejaars op een 58ste plaats.

Bij de eerstejaars pupillen werd de eerste medaille van de dag gewonnen. Delfine De Smet veroverde de gouden plak. Maité Guns 17de, June De Kempenheer 22ste legden eveneens het 1050 meter lange parcours af.
Lize Vermeir liep bij de tweedejaars naar een 4de plaats. In dezelfde categorie stonden nog 3 andere meisjes aan de start. Millie Van Nieuwenborgh 17de, Lou Van Malderen 24ste en Lore Vermeir 26ste.
De 3 eerstejaars jongens finishte in elkaars buurt. Lander Delbeke 28ste, Tieme Bellon 32ste en Noah Ateca 33ste.
Bij de tweedejaars eindigde Arnaud Vermoesen op de 4de plek. Al de derde Lebbekenaar die vandaag net naast het podium viel. Mauro Kluskens en Arne Van Nieuwenborgh vinden we iets verder in de uitslag terug op plaatsen 35 en 38.

Zilver voor Myrthe

De miniemen moesten net geen 2 km afleggen. Bij de eerstejaars meisjes liep Tine Huysman naar een top 10 notering met plaats 9. Dieuwke Van Campenhout 22ste, Elena Ateca 23ste en Nina Van Nieuwenborgh 28ste eindigde iets verderop in het pak.
Bij de tweedejaars veroverde Myrthe Baeten de zilveren medaille. In dezelfde categorie finishte Zina Looverie nog net binnen de top 10 op de 10de plek. Lukas Delbeke liep bij de eerstejaars jongens naar plaats 43.

Goud en brons voor Sara en Manon

Bij de cadetten moest er 2685m gelopen worden, vanaf deze categorie lopen de eerste en tweedejaars ook samen voor de prijzen. Sara Vercauter liep naar de overwinning. Manon Van Roy mocht als eerstejaars mee het podium op voor de bronzen medaille te ontvangen. Moia Hermans en Nienke Van Campenhout eindigden ook beide knap in de top 10 op plaatsen 6 en 9.

Hun mannelijke collega’s kregen 3160 m voorgeschoteld. Arthur De Smet werd de eerste Lebbeekse atleet voor Arthur Vermoesen 23ste, Lukas Raemdonck 28ste, Ruben Meert 37ste en Matthijs Huysman 41ste.

Elena kaapt het brons weg

Net als de cadetten jongens moesten de scholieren dames 3160 meter afleggen. Elena Kluskens won de bronzen medaille. Madeleine Raemdonck 4de, Jana Kluskens 6de en Eline Bervoets 7de eindigde ook nog mooi in de top 10. Net buiten de top 10 finishte Hasse Mertens 11de en Nona Engelaar 14de.
De scholieren heren liepen een gezamenlijke wedstrijd van 4740 meter met de master 50+ heren maar met gescheiden uitslag. Tristan Blommaert finishte in de top 10 op de 8ste plaats bij de scholieren. In de master categorie eindigde Johan Smet en Sigurd Suys net buiten de top 10 op plaatsen 12 en 14.

Valerie en Mariska lopen naar zilver en brons

Onze senior dames werkten hun wedstrijd van 5095 meter af samen met de junior en master dames. Valerie Rooms behaalde knap de zilveren medaille. Op het podium werd ze vergezeld van Mariska Tjeerdsma die de bronzen medaille behaalde. Net buiten de top 10 eindigde Sara Van Biesen op de 11de stek. Er stonden geen junior en master dames van LEBB aan de start.

De laatste categorie van de dag waar er Lebbeekse atleten aan de start stonden waren de senioren. Zij kregen 9480 meter voorgeschoteld.
Gerben De Backer eindigde net naast de podiumplekken op plaats 4. Bo Van Aken liet ook nog een top 10 notering noteren door 6de te eindigen. Glen Braem finishte op plaats 20.

Voor een eerste tussenstand van ons crossklassement klik je hier.