Tien Lebbeekse medailles op de cross in Opwijk: Goud voor Sara, Siebe en Bo

Opwijk
07
november 2016

De winter doet langzaam aan zijn intrede in het land. Koude, wind en grijze wolken verzamelden zich allemaal boven Opwijk om het onze atleten zo moeilijk mogelijk te maken. Maar voor tien van hen bleken die omstandigheden perfect om een medaille te grijpen. Voor Sara Vercauteren, Siebe Van Campenhout, Bo Van Aken werd dat zelfs goud.

Bij de benjamins legde Lila Smismans beslag op plaats 13. Lin Van Esbroeck deed met een negende plaats echter nog net iets beter. Tweedejaars Ruth Van Weverberg lukte ook een negende stek. Dieuwke Van Campenhout eindigde 17e.
Bij de jongens viel Jarne Muyshondt met een vijfde plaats net naast het podium. Dante D’Hondt eindigde in zijn zog op plaats 6. Tweedejaars Yarno Hendrickx en Klaas Legroux eindigden negende en tiende. Daan Thielemans liep naar plaats 13, Rowan Meunier 18e en Chyano De Haeck 25e.

Drie medailles bij de jeugd

Bij de pupillen lukte Anne Legroux plaats 17. Tweedejaars Zina Hendrickx en Emma Muyshondt lukten de 11e en 12e stek. Rania Zerrouak eindigde op plaats 19.
Stian Maes was de enige Lebbekenaar aan de start bij de eerstejaars jongens. Hij finishte als elfde. Laurens Blommaert was bij de tweedejaars de eerste die een medaille kon bemachtigen. Hij eindigde tweede. Lukas Raemdonck finishte op plaats 9, Toon Van Esbroeck werd 12e, Jens Massaer 14e en Mauro Smismans werd 24e.

Minieme Sara Vercauteren liep naar de overwinning bij de eerstejaars. Ine Van Damme (9e), Nienke Van Campenhout (12e), Lotte Van Wemmel (14e), Louise Van der Perre (15e), Nell Van Ransbeeck (18e), Shauni Van Nieuwenhove (21e) en Paulien Lecoutere (22e) zorgden voor een wel héél Lebbeeks getinte wedstrijd. Bij de tweedejaars was er brons voor Noor Quintelier. Madeleine Raemdonck viel als vierde nét naast het podium. Ook Hanne Van Weverberg haalde dankzij een achtste plaats nog de top-10.
Tibo De Neef haalde bij de miniemen jongens een 23e plaats binnen. Niels Verbeiren lukte als tweedejaars plaats 6.

Overwinningen voor Siebe en Bo

Britt Roelandt viel als vijfde net naast het podium bij de cadetten meisjes. Emma D’Hollander lukte hier een elfde plaats. Femke Smet lukte plaats 20.
Bij de jongens kon Siebe Van Campenhout naar zijn eerste overwinning van het seizoen lopen. Achter hem lukte Tristan Blommaert een 12e, Tuur Dielemans 16e, Maxim Vermorgen 21e en Flor Robijns 25e plaats.

Scholieres Emma Vannieuwenhuyze en Jente Van Campenhout eindigden op plaatsen 6 en 7. Bij de jongens was Bo Van Aken de snelste van het hele pak. Nio De Backer eindigde op plaats 13, Glen Smet werd 18e.

Jonas Van Biesen eindigde op plaats 4 bij de junioren, op de voet gevolgd door Tim Dumarey op plaats 6.

Niels, Gaetan, Delphine, Ben en Tommy in de prijzen

Niels Slachmuylders en Gaetan Van Laethem lukten de tweede en derde plaats op de korte cross. Ruben Van den Berghe eindigde als zesde, Glen Braem werd 9e, David Jacops 13e, Niels Vandeperre 18e en Gregory Goossens 19e.

Op de lange cross voor senioren was er een derde stek voor Delphine Van Laethem, een zesde stek voor Soraya Meert en een 8e plaats voor Sofie De Proft. Joke Van den Haesevelde eindigde op plaats 18.
Bij de heren was Adriaan Van Buggenhout goed voor een zevende plaats. Dieter De Ridder en Tim De Ridder kwamen op plaatsen 11 en 12 over de meet. Kris Van Gucht kwam als 14e aan.

Bij de masters dames lukte Sofie Dierickx een vierde stek. Ilse Saerens werd vijfde, Stephanie Dave zevende, Ilse De Ridder negende, Els Duvivier elfde. Ben Quintelier werd tweede bij de masters heren. Tommy Van Weverberg finishte als derde in deze categorie. Dannie Van Campenhout (18e), Wim Heyvaert (20e), Kris Vannieuwenhuyze (24e), Sigurd Suys (25e), Johan Smet (27e), Pascal Heyvaert (29e) en Hendrik Maes (40e) verdeelden de overige Lebbeekse plaatsen.