Dries pakt goud in Bornem, Ben goed voor zilver

Bornem
26
januari 2016

Met z'n 56' en waren ze, de blauw-witte atleten in Bornem. Na zeer veel "net niet" schoot junior Dries De Smet toch raak door het goud te veroveren. Ben Quintelier zorgde ook nog voor een tweede medaille bij de masters.

Van alle Lebbeekse finishers was Ruth Van Weverberg de eerste die over de meet kwam. Zij finishte op een 21e plaats bij de benjamins meisjes. Dieuwke Van Campenhout eindigde op een 25e plaats.
Zina Looverie lukte bij de tweedejaars een vijfde stek. Nora Vereecken volgde op plaats 34.
Bij de jongens konden Louis De Bilde en Matteo Roelandts beslag leggen op plaatsen 14 en 17. Wout Cools kwam als 22e over de meet. Silvio Youssef Baldan kwam als tweedejaars op plaats 14 over de meet.

Pupille Emma Muyshondt liep naar een 35e stek bij de eerstejaars. Rhune Vanroose en Sara Vercauter doken beiden de top-10 in bij de tweedejaars. Rhune kwam als 5e over de meet, Sara eindigde op plaats 8. Ine Van Damme eindigde op plaats 21, Lybellia Dierickx 35e, Lotte Van Wemmel 39e.
Bij de jongens lukte Laurens Blommaert de beste prestatie tot dan toe door als vierde over de meet te komen. Elias Jacobs finishte als 15e en Jarne Van Damme werd 31e. Matisse Verbeiren bolde op een 49e plaats over de finishlijn.

Ook bij de miniemen werd het net niet. Noor Quintelier finishte als 6e, Hanne Van Weverberg eindigde op een 27e stek, Janne Foucart werd 40e en Nona Engelaar 46e. Tweedejaars Emma D’Hollander kwam als 15e binnen.
Bij de jongens lukte Niels Verbeiren stek 12. Tristan Blommaert finishte op plaats 18 bij de tweedejaars, gevolgd door Jan Lecoutere op plaats 33. Verder volgden Flor Robijns (37e) en Aico Van Grembergen (41e).

Van net niet tot goud

Florence Van Laethem liet een vierde plaats noteren bij de cadetten meisjes. Pieter Van den Meersche volgde dan weer met een 13e plaats bij de jongens.
Scholiere Jente Van Campenhout kwam als 24e binnen. Glen Smet lukte plaats 36 bij de jongens.

Amber Van De Maele zorgde andermaal voor een nét niet prestatie. Zij eindigde vijfde bij de junioren meisjes. Gelukkig was het bij de jongens wel raak. Dries De Smet veroverde er een gouden plak. Gaetan Van Laethem lukte bovendien een zesde plaats.

Senioren Delphine Van Laethem en Sofie De Proft bleven in elkaars buurt om zo te finishen op plaatsen 10 en 11. Natalie De Ridder volgde niet veel verder als 16e.
Bij de heren liep Niels Slachmuylders naar stek 12. Tim De Ridder (24e), Glen Braem (39), David Jacops (42e) en Kris Van Gucht (50e) volgden iets verderop.

Master Wim Heyvaert haalde plaats 9 binnen. Alain Van Laethem werd 13e, Luc Vanbuggenhout 25e, Albert Van Nuffel 31e en Eric Follaerts 35e.
In de tweede reeks bij de masters lukte Ben Quintelier een tweede plaats. Tommy Van Weverberg viel als vijfde net naast het podium. Steve De Ridder eindigde de wedstrijd als 7e, Peter Van Damme 15e, Dannie Van Campenhout 26e, Sigurd Suys 36e, Johan Smet 41e en Didier Vanhaelemeesch 49e.

Mooie eindbalans

Onze club wist zo dankzij Dries De Smet één keer te winnen. Ben Quintelier voegde daar ook nog een zilveren medaille aan toe. Dankzij de vele vierde en vijfde plaatsen haalden 13 atleten de top-10. Nog eens 14 anderen lukten een plaats in de top-20.

Klik hier voor een tussenstand van het crossklassement met daarin de crossen van Bornem en Hannuit verrekend.