LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Dries (goud) en Bo (zilver) zorgen voor de medailles in Deinze

Deinze
21
november 2016

Regen? Wind? Een echte crosser werkt zich in alle omstandigheden door het veld. Tijdens de cross van Deinze, omgedoopt tot de "Eerste Grote Prijs Oost-Vlaanderen" trokken 27 Lebbekenaren naar de stad aan de Leie.

Dieuwke Van Campenhout finishte bij de benjamins meisjes op plaats 25. Yarno Hendrickx lukte een 20e stek bij de jongens.
Pupille Zina Looverie finishte als eerste binnen de top-10. Zij eindigde op exact de tiende positie. Tweedejaars en naamgenote Zina Hendrickx finishte op plaats 25.

Bij de miniemen lukte Nienke Van Campenhout een 19e stek. Femke Van Cauwenberghe lukte plaats 44. Bij de jongens liep Niels Verbeiren naar plaats 22.

Zilver voor Bo, top-10 voor Laure en Siebe

Cadette Emma D’Hollander eindigde op plaats 19. Bij de jongens was Siebe Van Campenhout goed voor plaats 9. Leeftijdsgenoot Jan Lecoutere lukte hier een 66e stek.

Laure De Knop eindigde op een knappe achtste plaats bij de scholieren meisjes. Jente Van Campenhout kwam hier op plaats 23 over de meet.
Bij de jongens lukte Bo Van Aken een zilveren medaille. Enkel Simon Meganck (EA) was sneller.

Overwinning voor Dries, knappe ereplaats voor seniore Lotte

Junior Dries De Smet liep vlot naar de overwinning in zijn categorie. Hij haalde het zelfs met iets meer dan een minuut voorsprong van Yorich Maenhout (HALE). Tim Dumarey eindigde op plaats 12.

Bij de seniores kwam Lotte Hellinckx net binnen de top-10 over de meet. Lotte eindigde op plaats negen. Natalie De Ridder lukte een 12e plaats.
Bij de heren verschenen er meer Lebbekenaren aan de start. Adriaan Van Buggenhout liep naar plats 22, Dieter De Ridder lukte plaats 24 en Tim De Ridder werd 35e. Verder lukte Kris Van Gucht plaats 48 en Michiel De Proft eindigde 60e.

Master Eric Follaets eindigde 30e in zijn reeks bij de M50. Kris Vannieuwenhuyze eindigde in de reeks met jongere masters als 58e, Sigurd Suys lukte een 60e stek, Didier Vanhaelemeesch 79e.

Twee atleten pakten een medaille: junior Dries De Smet liep naar goud, Bo Van Aken lukte een zilveren medaille. Daarnaast verzamelden nog eens vijf atleten een top-10 plaats. Zes andere atleten liepen naar plaats 6.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube