Dries boekt tweede overwinning van het seizoen in Ertvelde

Lebbeke
28
december 2015

De Kerstkalkoenen lagen duidelijk nog op de maag van vele atleten. Slechts 22 atleten trokken naar de Kerstcross in Ertvelde.

Benjamin Wout Cools opende de debatten in de modder van Ertvelde. Hij kwam bij de benjamins jongens als 16e over de meet. Ook Zina Looverie kwam in actie bij de jongste categorie. Zij finishte op een 12e stek.
Ook onze tweede Zina deed het voortreffelijk. Zina Hendrickx lukte bij de pupillen een 9e stek. Tweedejaars Hannelore Heymans lukte plaats 21. Bij de jongens eindigde Lukas Raemdonck de wedstrijd ook al op een 21e stek. Dawit Hellemans kwam als 24e over de meet.

Madeleine Raemdonck kwam als tiende over de finishlijn bij de miniemen. Lise De Vies werd 18e bij de tweedejaars.

Bij de cadetten kon Florence Van Laethem beslag leggen op de 7e plaats. Benthe Van De Maele liep naar een 30e plaats bij de jongens.
Emma Vannieuwenhuyze liep dan weer op een 16e plaats over de meet bij de scholieren. Jonas Van Biesen lukte een 11e plaats bij de heren.

Dries boekt eerste overwinning

Juniore Amber Van De Maele finishte op een 12e stek. Dries De Smet tekende zijn tweede veldloopoverwinning van het seizoen op. Hij liet onder meer Janik Boone (RCG) en Jonathan Goudeseune (FLAC) achter zich. Eerder kon hij al zegevieren in Duffel. Gaetan Van Laethem viel met een vijfde plaats nét naast het podium. Arne Teck eindigde op een 13e plaats.

Op een 13e plaats bij de masters dames vonden we Els Duvivier terug. Bij de heren kon Alain Van Laethem een 37e plaats bewerkstelligen. Kurt Heymans finishte als 64e, Wim Van De Maele werd 82e.

Bij de senioren verscheen enkel Delphine Van Laethem aan de start. Zij eindigde de wedstrijd op een 13e stek.
Er werd ook een korte cross georganiseerd in Ertvelde. David Jacops en Gregory Goossens bleven er in elkaars buurt om te finishen op plaatsen 29 en 31.