AC Lebbeke verovert Nederland andermaal met acht gouden medailles

Goes (NED)
05
december 2016

Een hele bus Lebbeekse atleten trok naar het Zeelandse Goes om er opnieuw deel te nemen aan "Den Inkelcross". Naast acht gouden medailles in verschillende categorieën van jeugd tot masters werden er ook zeven zilveren en zes bronzen medailles door onze atleten gewonnen.

Onze jongste jeugdatleten openden meteen goed. Jarne Muyshondt en Ruth Van Weverberg pakten beiden goud bij de jongens en meisjes. Dieuwke Van Campenhout voegde daar bovendien nog eens brons aan toe. Lin Van Esbroeck viel me een vierde plaats heel nipt naast het podium.

Laurens Blommaert en Toon Van Esbroeck mochten beiden het podium op bij de pupillen jongens. Laurens won de wedstrijd, Lucas Raemdonck eindigde vierde na een spannende sprint met clubgenoot Toon Van Esbroeck. Toon pakte zo brons.
Ook Emma Muyshondt liep in Goes naar de overwinning. Zij deed dat bij de pupillen meisjes. Zina Looverie eindigde op een zilveren plaats in haar categorie en Wout Cools lukte bij de jongens een zesde plaats.

Jeugdmedailles voor Noor, Madeleine en Siebe

Miniemes Noor Quintelier en Madeleine Raemdonck veroverden de eerste twee plaatsen bij de meisjes. Hanne Van Weverberg en Nienke Van Campenhout lukten plaatsen 4 en 11. Cedric Galle en Xander Cools liepen als vierde en veertiende over de meet bij de miniemen.

Na zijn overwinning in Zele wist cadet Siebe Van Campenhout in goes zilver te behalen. Tristan Blommaert en Maxim Vermorgen finishten op plaatsen zeven en tien.

Dieter beste op de korte cross

Lotte Hellinckx liep knap naar de tweede plaats bij de dames. Bij de heren deed Dieter De Ridder het nog één plaatsje beter, waardoor hij het goud mocht ophalen. Michiel De Proft veroverde bovendien een bronzen medaille. Verder kwamen Niels Van de Perre als zesde, Jeroen Daelemans als achtste en Koen Heyvaert als zeventiende over de meet.

Sofie De Proft kon haar overwinning in de lange cross bij de seniores van vorig jaar net niet herhalen. Zij eindigde op een tweede plaats. In haar zog volgden Natalie De Ridder op een derde plaats en zus Karolien nét naast het podium.
Niels Slachmulders zette een sterke prestatie neer bij de heren om zo als vierde wel nipt naast het podium te eindigen. Adriaan Van Buggenhout kwam op plaats zeven binnen, Glen Braem finishte 13e en bleef zo net voormalig wielerprof Johnny Hoogerland voor. De Nederlander zoekt na zijn wielercarrière een nieuwe uitdaging en kwam in de crosswereld terecht.

Sterke masters pakken 6 medailles

Bij de masters ging Ben Quintelier met de overwinning lopen in zijn leeftijdscategorie (M35-M44). Hij haalde het van clubgenoot Imed Njema. Verder kwam Dannie Van Campenhout als vijfde over de meet en broer Dirk als 16e. Tommy Van Weverberg was de sterkste bij de M45-M54. Kries Van Nieuwenhuyze en Pascal Heyvaert liepen hier naar plaatsen zes en tien. Jan Moens eindigde 26e.
In de categorie M55-M64 pakte Eric Follaets een bronzen medaille.

Ilse Saerens en Katlijn D’Hondt pakten zilver en brons bij de M35-M44 vrouwen. Lut Raeymaekers viel bij de M45-M54 als vierde nipt naast het podium. Ook Marita Hofmans haalde diezelfde plaats bij de M55.