LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Gaetan en Laurens zegevieren in Hamme

Hamme
17
januari 2017

De cross van Hamme staat meestal synoniem voor een grote modderpoel. Dat was dit jaar, na regen, sneeuw en vriestemperaturen niet anders. Gaetan Van Laethem, Laurens Blommaert en Noor Quintelier mochten er het podium op.

Lin Van Esbroeck en Lila Smismans eindigden bij de jongste benjamin meisjes op plaatsen 11 en 12. Tweedejaars Ruth Van Weverberg behaalde een zesde stek.
Bij de jongens lukte Jarne Muyshondt de zevende stek, terwijl Aron Coppens als 35e over de meet kwam. Wout Cools eindigde 18e bij de tweedejaars. Yarno Hendrickx werd 24e.

Eerstejaars pupille Nora Vereecken eindigde 25e. Bij de tweedejaars lukte Zina Hendrickx plaats 15, Lotte De Smedt plaats 25 en Britt Delcroix plaats 26.
Bij de jongens zette Laurens Blommaert zijn goed begonnen 2017 verder met, na Grimbergen, een tweede overwinning op rij. Toon Van Esbroeck eindigde 20e, Lukas Raemdonck 21e, Dawit Hellemns 29e en Mauro Smismans 40e.

Sara Vercauter kende de pech om de sprint voor het brons te verliezen. Zij eindigde vierde bij de miniemen meisjes. Nienke Van Campenhout eindigde hier 21e, Nell Van Ransbeeck 23e en Lotte Van Wemmel 32e.
Tweedejaars Noor Quintelier had meer geluk dan Sara. Noor eindigde op plaats drie en wist zelfs bijna zilver te veroveren. Ook Madeleine Raemdonck, Hanne Van Weverberg en Nona Engelaar deden het voortreffelijk met een vijfde, vijftiende en 29e plaats.
Bij de jongens eindigde Xander Cools op plaats 20. Hij was de enige die bij de miniemen jongens in actie kwam.

Cadettes Emma D’Hollander en Britt Roelandt finishten beiden in de top-10: vijfde en negende. Siebe Van Campenhout lukte bij de jongens eenzelfde prestatie: vijfde. Tristan Blommaert en tuur Dieleman eindigden 23e en 29e. Maxim Vermorgen en Jan Lecouteren kwamen op plaatsen 38 en 45 over de meet.

Jente Van Campenhout eindigde op plaats 15 bij de scholieren meisjes. Bij de jongens was Nio De Backer de 21e om over de finish te komen.

Gaetan wint korte cross

Gaetan Van Laethem won de korte cross bij de senioren heren. Clubgenoten Jeroen Daelemans en Niels Vandeperre finishten als 12e en 13e.

Bij de dames eindigde Stephanie Dave als zesde master. Ilse De Ridder werd negende, Els Duvivier 13e, Katlijn D’Hondt 14e.
Ben Quintelier viel met een vierde plaats nipt naast het podium bij de masters heren. Tommy Van Weverberg finishte in zijn zog op plaats vijf. Steve De Ridder kwam als achtste master binnen, Imed Njema werd 12e, Danni Van Campenhout 20e, Kris Van Nieuwenhuyze 27e, Sigurd Suys 32e, Eric Follaets 36e en Didier Vanhaelemeesch 47e.
Junior Jonas Van Biesen lukte de zevende prestatie, Tim Dumarey 11e.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube