LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Goud voor Bo, Dries en Niels in eigen Lebbeke

Lebbeke
27
februari 2017

Op de knappe nieuwe omloop van onze jaarlijkse nationale veldloop konden de 546 aanwezige atleten genieten van een redelijk goede crossomstandigheden. Een stevige koude wind, maar geen neerslag. Bo Van Aken, Dries De Smet en Niels Vandeperre zorgden voor de blauw-wit getinte gouden medailles.

Bij de G-atleten kon Niels Vandeperre net als vorig jaar als allereerste de finish overschrijden. Hij mocht zo als eerste het vernieuwde podium van onze cross beklimmen en er een gouden medaille ophalen.

Noor pakt zilver bij de miniemes

Vervolgens was het aan de jeugd. Bij de eerstejaars benjamins lukte Lize Vermeir een achtste stek, Tess De Smedt eindigde negende, Lin Van Esbroeck werd elfde, Lila Smismans en Lore Vermeir 13e en 14e en Liene Van Stappen 18e. Bij de tweedejaars tekende Ruth Van Weverberg voor een 11e plaats. Dieuwke Van Campenhout werd 15e, Laura Philips 24e en Ruth Hiel 26e.
Jarne Muyshondt kwam als zevende over de meet bij de eerstejaars jongens. Hier volgden Dante D’Hondt, Ilyano De Bilde en Aron Coppens hem op plaatsen 21, 24 en 27. Ook tweedejaars Yarno Hendrickx (11e), Mathias Philips (17e), Matteo Roelands (18e) en Chyano De Haeck (32e) deden het uitstekend.

Bij de pupillen meisjes lukte Zina Looverie plaats vijf. Linn De Smedt eindigde op een 15e stek, Nora Vereecken werd 26e en Lisa Philips 29e. Emma Muyshondt en Zina Hendrickx vochten een duel uit tot op de meet bij de tweedejaars pupillen. Emma eindigde twaalfde voor Zina die dertiende werd.
Alessio De Bilde en Stian Maes haalden de 18e en 22e stek binnen bij de eerstejaars jongens. Laurens Blommaert viel bij de tweedejaars als vierde nipt naast het podium. Gus Van Wezemael (15e), Dawit Hellemans (19e), Senne Van Stappen (20e) en Mauro Smismans (27e) volgden even verderop.

Ook bij de miniemen heel wat Lebbeeks volk aan de start. Nienke Van Campenhout eindigde als enige in de top-10 bij de eerstejaars. Zij werd negende. Nell Van Ransbeeck (11e), Ella Heyvaert (12e), Lotte Van Wemmel (13e) en Febe De Smedt (17e) volgden. Tweedejaars Noor Quintelier veroverde het zilver bij de tweedejaars. Hanne Van Weverberg en Nona Engelaar waren hier goed voor plaatsen 13 en 22.
Cedric Galle kwam als enige tweedejaars aan de start bij de miniemen jongens. Hij lukte een tiende stek. Bij de eerstejaars miniemen kwam geen enkele Lebbekenaar aan de start.

Andermaal Bo op het hoogste schavotje

Cadette Femke Smet lukte een 19e plaats. Siebe Van Campenhout viel bij de jongens nipt naast het podium. Hij eindigde op plaats vier. Tristan Blommaert en Maxim Vermorgen kwamen als 16e en 19e binnen. Flor Robijns en Floren Kerre legden beslag op de 27e en 28e plaats.

Scholieres Florence Van Laethem en Laure De Knop bleven mooi in elkaars buurt om te eindigen op plaatsen zeven en acht. Jente Van Campenhout kwam als 17e over de meet. Bij de masters van vijftig jaar en ouder die samen liepen met de scholieren meisjes lukte Els Duvivier een zevende plaats. Mariette Hofmans werd dertiende.
Bij de jongens was Bo Van Aken de beste van het hele pak. Hij mocht het hoogste schavotje op. Nio De Backer en Glen Smet eindigden 18e en 20e.

Junioren Jonas Van Biesen en Tim Dumarey eindigden op plaatsen acht en negen. Bij de dames ging niemand van onze club van start in deze categorie.

Goud voor Dries in de korte cross

Voor het eerst stond ook een korte cross op het Lebbeekse programma. Junior Dries De Smet kon van start tot finish aan de leiding lopen en pakte zo vlot de eerste overwinning. Clubgenoot Niels Slachmuylders liep mooi naar plaats vier. Arne Van Opstal (14e), Aiko De Mol (22e), Niels Vandeperre (24e), Jeroen Daelemans (25e) en David Jacops (26e) zorgden voor de overige prestaties in het ruime pak starters.
Nog bij de senioren heren, maar dan op de lange cross, lukten Adriaan Van Buggenhout en Tim De Ridder een tiende en dertiende stek. Bij de dames kwam Delphine Van Laethem als eerste Lebbeekse over de meet. Zij eindigde vijfde. Natalie De Ridder lukte hier een tiende stek.

Enkel Peter uyttersprot verscheen aan de start van de cross voor masters vijftig plus. Hij legde beslag op de zeventiende plaats. De andere masters kwamen even later aan de start. Hier waren Tommy Van Weverberg en Steve De Ridder erg aan elkaar gewaagd. Tommy kwam als vijfde binnen, Steve volgde in zijn zog op plaats zes. Verder volgden Dannie Van Campenhout (17e), Sigurd Suys (21e), Johan Smet (25e), Pascal Heyvaert (28e), Dirk Van Campenhout (33e) en Didier Vanhaelemeesch (34e).

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube