Lokeren
12
februari 2012

Overwinningen voor Britt en Wout. Lies en Dries tevreden met zilver.

AV Lokeren organiseerde zijn 38e veldloop in eigen gemeente, en er verscheen heel wat volk aan de start van deze wedstrijd.

Voor AC Lebbeke kwamen Ella Heyvaert en Nienke Van Campenhout als eerste in actie. Deze twee benjamins meisjes eindigden 20e en 34e. Bij de jongens liep Yoran Kerkhofs naar de 16e stek. Ben Vandevoorde volgde hem op de voet, en werd 17e. Aico Van Grembergen eindigde 26e. De eerste overwinning was voor pupil Britt Roelandt. Zij bleef Paulien Meese (ACW) ruim 10 seconden voor. Siebe Van Campenhout eindigde bij de jongens net naast het podium. Hij werd vijfde. Dylan Veekmans eindigde de race als 40e. Wannes Theelen haalde bij de pupillen jongens van 2001 een tiende plaats.

Bij de miniemen meisjes liep Anne-Sophie Champeaux naar de achtste stek. Emma Vannieuwenhuyse bleef net achter haar, zij werd negende. Eline Neyns eindigde 20e bij de miniemen meisjes van het jaar ’99. Bij de jongens was Wout Vercauter de beste. Joren Blommaert werd 12e, Matthias Kerkhofs 17e. Ook Toon Theelen eindigde zijn wedstrijd in de top-10. Bij de miniemen van ’99 werd hij 9e. Jonas Van Biesen eindigde 19e.

Lies Vercauter moest na een spannende wedstrijd bij de cadetten de duimen leggen voor Lore Van Cauteren (ZELE). Lies haalde zo het zilver binnen, de derde medaille van de dag voor AC Lebbeke. Kaat Theelen eindigde in dezelfde reeks 21e. Dries De Smet voegde daar als al snel een vierde medaille aan toe. Ook hij moest zich tevreden stellen met het zilver, na Sander Vercauteren (ACW). Arne Teck eindigde hier 20e.

Bij de korte cross bij de heren slechts 2 Lebbeekse deelnemers aan de start: Michiel De Proft en Steven Bracks. Michiel werd 16e, Steven eindigde als 24e. Els Duvivier werd 11e bij de masters dames. Jozef Becque liep naar de 40e plek bij de masters heren. Joachim Pelicaen was de laatste Lebbekenaar die de finishlijn overschreed. Hij eindigde de wedstrijd bij de senioren als zevende.

Foto’ s van deze wedstrijd kan je hier terugvinden:

Alle resulataten kan je hier terugvinden. Een voorlopige tussenstand van het crossklassement na deze wedstrijd kan je hier terugvinden.