8 medailles in de cross te Arendonk

Arendonk
01
december 2019

Door het wegvallen van de veldloop in Oudenaarde kwam er een vrij weekend op de clubkalender. Een resem atleten koos er echter voor om naar Arendonk te trekken voor de dubbele herfstcross te betwisten. Op het mooie parcours door het Congobos oogstten de atleten van LEBB 3 overwinningen.

Overwinning Niels in de G-Loop

Het was van bij de eerste reeks waar er atleten van de Lebbeekse atletiekclub in actie kwamen meteen prijs. Niels Vandeperre liep als eerste onder de finishboog door gevolgd door Philip Vermeiren. Goud en zilver voor LEBB. Yenzo De Coster liep in deze reeks ook nog naar een mooie top-10 notering door als 8ste te finishen.

Podiumplaatsen bij miniemen en cadetten

Bij de tweedejaars meisjes miniemen streed Phebe Van Lokeren lang mee voor de overwinning maar werd uiteindelijk nipt verslagen door Stien Verhoeven (VMOL).
Nienke Van Campenhout finishte bij de cadetten meisjes op plaats 4 op amper 2 seconden van het podium.

Laurens Blommaert finishte als derde bij de cadetten. Laurens moest als eerstejaars enkel 2 tweedejaars voor zich dulden.

Goud voor Tristan en Siebe

Bij de scholieren dames vertegenwoordigde Lotte Van Cante de Lebbeekse kleuren met succes. Zij mocht als derde mee het podium op.
Tristan Blommaert dulde geen tegenstand bij de scholieren heren. Hij won met maar liefst 20 seconden voorsprong. Tuur Dieleman eindigde net naast het podium op de 4de stek.
Amber Van De Maele liep netjes naar een top-10 notering door als 7de te finishen bij de senior dames.

Glen Braem viel net buiten de top 10 bij de senior heren. Hij spurtte naar de finish als 11de.

Bij de junior heren zorgde Siebe Van Campenhout voor de derde overwinning van de dag voor LEBB. Siebe finishte met 14 seconden voorsprong op zijn eerste achtervolger.
In de korte cross bij de heren streden nog 2 Lebbeekse atleten. Bo Van Aken wist de bronzen medaille te veroveren. Glenn Smet eindigde net buiten de top-10 op plaats 11.