Twee gouden en twee bronzen medailles in de veldloop van Bornem

Bornem
20
januari 2019

De koude kon dit weekend 60 atleten niet afschrikken en schreven zich in voor de 29ste editie van deze cross.

Het parcours lag er door de vorst van de voorbije weken in tegenstelling tot vorige week in Zottegem niet modderig bij. Natuurlijk zaten er wel een aantal technische stukken in met de nodige hellingen. Naast de vier medailles keerden onze atleten terug naar huis met een resem top-10 plaatsen.

Vier top-10 plaatsen bij BEN/PUP

Aiko Engelaar rijfde meteen een eerste top-10 vermelding binnen met een negende plaats bij de eerstejaars benjamins. Ook June De Kempeneer palmde die plaats in bij de tweedejaars. Verderop eindigde Laura Rottiers als 36ste. Eerstejaars benjamin Arno Vereecken lukte een 52e stek na een valpartij. Bij de tweedejaars kwam Noah Ateca aan als 20ste.

Bij de eerstejaars pupillen kon Lize Vermeir mooi een tiende plaats bemachtigen. In deze reeds liepen nog vijf atleten voor hun wedstrijd. Merel Roelandts, Lila Smismans, Lore Vermeir, Lien Vermaercke en Anne-Fleur Michiel klokten af als 18de, 21ste, 27ste, 39ste en 43ste.

Ook de tweedejaars bracht 5 atleten in actie.  En hier finishte Dieuwke Van Campenhout eveneens knap als 10de. Lore De Proft, Elena Ateca, Githe Van Mol en Lobke Rottiers tikten af als 34ste, 39ste, 41ste en 50ste.
Bij de eerstejaars heren liep Arne Van Nieuwenborgh zich naar de 27ste plaats.  Kilani Njema naar de 26ste bij de tweedejaars.

Laurens loopt opnieuw naar goud

Bij de miniemen zorgde Zina Looverie voor een top 10 vermelding met een knappe zesde stek. Nora Vereecken kwam als 28ste over de finish. Ook Fran Jansegers eindigde mooi 5de en voorzag zich zo van een top 10 plaats bij de tweedejaars. Jonas Claeys tikte af als 25ste bij de eerstejaars.

Laurens Blommaert tekende ook dit weekend voor een medaille met een knappe eerste plaats bij de tweedejaars. Lukas Raemdonck en Ward Vermaercke overschreden de meet als 18de en 26ste.

Sara naar eerste overwinning van het seizoen

De dames presteerden erg sterk. Goud was er voor Sara Vercauter. Nog drie andere atleten kaapten een top-10 plaats weg. Madeleine Raemdonck kon beslag leggen op een sterke 4de stek, Noor Quintelier op de 6de en Timea Huyck op de 9de. Zus Larissa viel net buiten de eerste tien met een 11de plaats. Nienke Van Campenhout en Nona Engelaar konden in deze reeks de 18de en 25ste plaats op het bord schrijven.

Cedric Galle kon de klok doen stoppen op de 9de plaats, meteen een vierde top-10 stek. Xander Cools finishte 26ste.

De scholieren zetten een sterke prestatie neer. Lotte Van Cante ging aan de haal met de 6de plaats. Siebe Van Campenhout zorgde voor een bronzen medaille. Tristan Blommaert en Tuur Dieleman kaapten nog een 6de en 8ste plaats weg.

Korte cross: Bronzen Gaetan en viermaal top-10

Gaetan Van Laethem haalde de vierde (bronzen) medaille binnen. Nog vier atleten konden ook in deze reeks top-10 plaatsen op hun naam schrijven. Dieter De Ridder, Bo Van Aken, Niels Slachmuylders en Ben Quintelier tikten aan als 4de, 6de, 9de en 10de. Niels Vandeperre, Bart Raemdonck en Albert Van Nuffel lieten de 16de, 17de en 24ste plaats naast hun naam schrijven.

Bij de senioren in de lange cross kwamen verder nog Maithé  Rivera en Adriaan Van Buggenhout in actie. Maithé klokte af als 20ste en Adriaan zorgde  nog voor een mooie 8ste plaats, opnieuw een top-10 vermelding.

Nog vier top-10 plaatsen bij de Masters.

Vijf atleten stonden aan de start bij de M35 heren. Steve De Ridder en Kris Van Gucht gingen over de eindmeet als 14de en 16de. De 23ste stek was voor Dannie Van Campenhout. Didier Vanhaelemeersch en Maarten Huysman bereikten de finish op plaats 30 en 33.

De dames zorgden nog voor vier top-10 plaatsen.Ilse Saerens, Sofie Dierickx en Marijke Vanbuggenhout noteerden knap de 5de, 6de en 8ste plaats bij de M35.
Hilde Scholliers haalde een mooie 6de stek binnen bij de M55. Bij de heren M50 tot slot eindigden Wim Heyvaert en Sigurd Suys als 12de en 16de.