11 Medailles in veldloop Bornem

Bornem
26
januari 2020

“Sparta Bornem” kon dit jaar uitpakken met een jubileum-editie. Deze veldloop vond al voor de dertigste keer plaats in de omgeving van de plaatselijke atletiekpiste. De “Lebbeekse AC” stak massaal de provinciegrens over.

Zonnig

Het leek de weergoden niet ontgaan dat dit evenement in verjaardagstemming was.
Na een sombere en mistige week brak het wolkendek open en was het genieten van een rustig en zonnig winterweer.
En echt lastige cross is dit zeker niet. Enkel het eerste deel van de ronde laat je beseffen dat het een veldloop is.
En daar behoren ook een paar pittige “bergskes” bij. Vooral dat eentje met zeezand beet in de kuiten.
Maar het tweede deel is vlak en snel.
Een heel aangenaam parcours dus om je crosstalenten op boven te halen.
Meer dan 80 Lebbeekse atleten trokken het veld in.
Enkel “Sparta Bornem” en “Volharding” waren nog beter vertegewoordigd.

Goud voor Lenn, Zilver voor Lotte en Niklas

Benjamine Lotte Vangehuchten was de eerste Lebbeekse die over de finishlijn mocht lopen en zij deed dit als tweede in haar reeks. Meteen zilver voor LEBB.
Nog mooi binnen de top-10 op plaats 6 eindidge Lily Louise Deneef. Hannah Stuer kwam als 35ste over de meet.
Bij de tweedejaars was de 6de plaats ook al voor een Lebbeekse. Aiko Engelaar zorgde voor deze top-10 notering. Nog 6 andere tweedejaars volgden niet veel verder in het park.
Roxanne Campo 15de, Lien Van Hoorde 18de, Fien De Coster 19de, Marte Vermeir 24ste, Laure Van De Sype 27ste, Aster De Coninck 29ste en Anisya Willems 33ste.
De Benjamin jongens wouden niet onderdoen voor hun vrouwelijke collega’s. Lenn Van Den Abeele mocht de handen in de lucht steken bij het overschrijden van de finish.
Zijn eerste overwinning van het seizoen na enkele podiumplaatsen. Clubgenoot Niklas Braeckvelt maakte het feest compleet door als tweede te finishen.
In dezelfde reeks finishte Kean Cooreman 42ste en Senne Verdickt 46ste. In de reeks voor de tweedejaars eindigde Arno Vereecken op plek 46.
Pupille Lily Verhulst kwam net buiten de top-10 onder de finishboog door als 12de.
Iets verderop volgde Jolene Goossens als 18de, Maité Guns 21ste, June De Kempenheer 23ste en Yinthe Cooreman 39ste.
Bij de tweedejaars schaarden twee dames zich netjes in de top-10. Lien Maetens en Lize Vermeir finishte als 8ste en 9de. Verderop volgde Millie Van Nieuwenborgh 11ste, Lila Smismans 17de, Lore Vermeir 20ste, Ruby Goossens 23ste, Merel Roelands 27ste en Lia Verdickt 30ste.
Liefst 8 eerstejaars jongens pupillen stonden aan de start. Tieme Bellon kwam als 25ste aan gevolgd door Noah Ateca als 31ste, Stan Van Mulders 32ste, Lander Delbeke 37ste, Ender Wauters 38ste, Ruben Verschuere 43ste, Warre Junius 44ste en Xander Van Nijverseel 53ste

Myrthe en Phebe lopen naar Goud en Zilver

De eerstejaars miniemen dames moesten net geen 2km afleggen. Dieuwke Van Campenhout kwam als eerste Lebbeekse over de streep net buiten de top-10 op plek 13, direct gevolgd door Lore De Proft als 13de, Elena Ateca 19de, Emely De Vis 22ste, Githe Van Mol 29ste, Febe Van Den Borre 34ste, Nina Van Nieuwenborgh 37ste.
Myrthe Baeten zorgde bij de tweedejaars miniemen dames voor de tweede overwinning van de dag voor “Lebbeekse AC”.
Zij veroverde de gouden medaille. Phebe Van Lokeren mocht haar vergezellen naar het podium om het zilver in ontvangst te nemen. Zina Looverie zorgde in deze reeks voor een derde top-10 notering door als 9de te eindigen. Nora Vereecken werd 35ste.
Bij de eerstejaars miniemen jongens lukte Loui De Bilde nog net een top-10 notering door als 9de aan te komen. Verderop eindigde Glen Nieuborg 21ste, Klaas Legroux 23ste, Kobe Van Mulders 32ste, Wout Cools 33ste, Lukas Delbeke 35ste. Jonas Clays was de enige Lebbekenaar aan de start bij de tweedejaars en finishte op plek 14.

Top-10 bij cadetten en scholieren

Twee Lebbeekse atleten nestelden zich in de top-10 bij de cadetten dames. Sara Vercauter finishte als 6de, Nienke Van Campenhout 8ste. Shauni Van Nieuwenhove werd 13de, Fran Jansegers 18de. Net als bij de dames eindigde twee heren in de top-10. Laurens Blommaert op plek 7, Arthur De Smet als 10de. Maarten Willems kwam als 12de de finishlijn over.
Lotte Van Cante en Larissa Huyck kwamen bij de scholieren dames aan op plekken 8 en 9.
In dezelfde race finishte master 50+ Els Duvivier als 9de in de gefilterde lijst.
Bij de scholieren heren waren er alweer twee top-10 noteringen. Tristan Blommaert vonden we terug op plaats 7 en Tuur Dieleman op de 10de.
Hier liepen de master 50+ ook een wedstrijd samen met de scholieren.
In hun aparte uitslag finishte Johan Smet als eerste Lebbekenaar op de 14de plaats. Sigurd Suys volgde iets verder als 17de, Luc Vanbuggenhout 19de en Chris Schelkens 22ste. De trainer van deze mannen, Jan Moens moest spijtig genoeg in de voorlaatste ronde de strijd staken met een lichte blessure.

Mariska sprint naar goud

De junior, senior en master 35+ dames werkten zoals gewoonlijk hun wedstrijd samen af.
Hier was het Mariska Tjeerdsma die door een geweldige laatste ronde de overwinning binnen haalde. Valerie Rooms mocht mee het podium op als 3de. Juniore Hanne Willems moest enkel de 3 senior dames en 1 juniore voor laten gaan en veroverde zo de zilveren medaille.
Master Liesbeth Plas eindigde in totaal op plaats 18 maar moest maar 3 master dames voor zich dulden.

Goud voor Laurens

De langste afstand van de dag was voor de senior heren. Na 9km finishte Arno De Feyter als 2de. Niels Slachmuylders kwam als 9de aan.
Bij de master heren was het jarige Tim De Ridder die als eerste Lebbekenaar de finish overschreed. Hij deed dit netjes binnen de top-10 als 9de. Iets verder in de uitslag eindigde Imed Njema 18de, Kris Van Gucht 19de en Jeroen Vermaercke 23ste.
In de laatste wedstrijd van de dag was de gouden medaille ook al voor een Lebbekenaar. Laurens Schockaert zorgde hiervoor. Arne Teck pakte nog de bronzen medaille.
Nog net binnen de top-10 op de 9de plaats finishte Bart Raemdonck. Net er buiten eindigde Glen Braem 12de en Tim Dumarey 14de.