Brussel
23
december 2012

In het park van Laken trokken heel wat Lebbekenaren hun spikes met de langste pinnetjes die ze maar konden vinden aan. Veel modder, regen en hoogteverschil maakten de crosscup te Brussel tot een echte veldloop.

Voor de start van de allerkleinsten werd er een wedstrijd voor andersvaliden georganiseerd te Brussel. Steven Brackx won deze 2000m met 2 seconden voorsprong op Kevin Kennis (OC) en 5 seconden op Thomas Jacobs (HCO).

Voor Lebbeke was het uitkijken naar Sara Vercauter bij de benjamins. Ze kwam als 9e over de finish op 68 deelnemers. Madeleine Raemdonck werd 21e, Rhune Vanroose 25e. Hannelore Heymans eindigde als 34e, Nienke Van Campenhout werd 55e. Bij de jongens werd Lukas Raemdonck 62e op 92 deelnemers.

Britt Roelandt finishte als 7e bij de pupillen meisjes. Joke Clynhens werd 55e, Laure Speelman eindigde op de 60e stek.
Siebe Van Campenhout liep als 9e over de finishlijn, Josse Vannieuwenhuyze werd 19e, Yoran Kerkhofs werd 45e. Jan Lecoutere, Tristan Blommaert en Aico van Grembergen finishten op een handvol seconden van elkaar als 68e, 69e en 72e.

Emma Vannieuwenhuyze werd 49e op 82 miniemen dames. Jente Van Campenhout en Lotte Heyvaert belandden op de 73 en 74e plaats. Matthias Kerkhofs werd 36e, Wannes Theelen 42e bij de jongens. Rembert Mathys finishte als 60e, Cody Van Hauwermeiren als 75e.

Amber Van De Maele werd 28e kadet, Maithé Rivera Armayones kwam als 38e over de eindstreep. Dries Desmet moest enkel Bastiaan Amerynckx (OPW) laten voorgaan. Xavier Kortleven (GOSP) werd derde. Arne Teck werd knap 24e, Jonas van Biesen 35e en Toon Theelen 42e.

Zus Kaat Theelen werd 37e bij de scholieren. Astrid Verhoeven werd 11e bij de junioren en voegt daarbij 8 punten toe aan haar klassement.

In het park van Laken werd de allereerste Sprintcross georganiseerd voor mannen en vrouwen. Over een afstand van 1km mochten pisteatleten zich meten met rasechte veldlopers. Ook Riet Vanfleteren, Aiko De Mol en Ruben Vandenberghe zakten af naar Brussel om te ploeteren in de modder. Riet werd 5e, Aiko eindigde als 30e en Ruben kwam als 34e over de finish.

Jan Moens werd 21e bij de masters. Kris Vannieuwenhuyze kwam als 47e over de finish, Sigurd Suys als 64e en Michael Verheyden als 71e.

Alle resultaten kan je hier terugvinden.