Niels en Miel schieten raak tijdens Joker+ CrossCup Brussel

Brussel
21
december 2015

Twee atleten vielen in Brussel in de prijzen: Niels Vandeperre bij de G-atleten en Miel Baeyens bij de pupillen jongens. Daarnaast vielen er nog heel wat vierde plaatsen en andere top-10 prestaties te noteren.

Onze G-atleten zetten meteen de toon. Niels Vandeperre en Philip Vermeiren liepen naar plaatsen drie en vier.

Onze jeugdatleten begonnen er ook meteen goed aan. Zina Looverie kwam als vierde binnen bij de benjamins meisjes. Ruth Van Weverberg volgde op een 28e stek en Nora Vereecken kwam als 57e over de meet.
Bij de jongens was de beste notering voor Yarno Hendricks (27e) voor Matteo Roelandts op plaats 45.

Miel Baeyens pakt zilver

Medailles zaten er voorlopig blijkbaar niet in voor de blauw-witte atleten in Brussel. Ook Rhune Vanroose viel met een vierde plaats héél nipt naast het podium. Sara Vercauter kwam op plaats 11 binnen, Lotte Van Wemmel op plaats 20. Verder volgden Louise Van der Perre (26e), Ella Heyvaert (29e) en Zina Hendrickx (32e).
Miel Baeyens brak dan toch de ban bij de pupillen jongens. Hij kwam als tweede over de finishlijn. Toon Van Esbroeck volgde op een 26e plaats voor Elias Jacobs (27e), Lukas Raemdonck (35e), Remco Looverie (38e) en Lauro Smismans (66e).

Minieme Hanne Van Weverberg kwam op plaats 29 binnen en bleef zo net voor Madeleine Raemdonck die op plaats 34 volgde. Nona Engelaar lukte een 51e stek.
Bij de jongens lukte Tuur Dieleman de 43e prestatie.

Het was Siebe Van Campenhout die de eerstvolgende prestatie liet noteren. Hij kwam op een 16e plaats net voor clubgenoot Pieter Van Den Meersche (17e) over de meet bij de cadetten. Maxim Vermorgen bolde op een 49e plaats over de meet.
Jente Van Campenhout liep naar een 49e plaats bij de scholieren meisjes. Bo Van Aken liep in diezelfde categorie naar plaats 6 bij de heren. Hij finishte daarmee bovendien als eerste van zijn geboortejaar (2000).

Dries De Smet tweede Belg

Bij de junioren werkte Dries De Smet alweer een goede wedstrijd af. Dries finishte op plaats 6 en tweede Belg na drie Britten en een Nederlander.

Soraya Meert en Amber Van De Maele gingen vlot mee in de sprintcross bij de dames. Soraya wist een 11e plaats te noteren. Amber kwam op een 18e stek over de meet.

Bij de masters kon Els Duvivier de 14e plaats binnenrijven. Ze eindigde daarmee op een vierde plaats in haar leeftijdscategorie. Bij de heren lukte Wim Heyvaert een 36e plaats (8e M50). André Schepers, Kris Vannieuwenhuyze en Sigurd Suys volgden op plaatsen 45, 47 en 49. Wim Van de Maele kwam op een 64e plaats over de finishlijn. Didier Vanhaelemeesch en Eric Follaerts noteerden op 73 en 76.