18
december 2011

Astrid verdedigde haar rode leiderstrui met verve tijdens de CrossCup in Brussel.

De jaarlijkse CrossCup manche in Brussel is bij vele atleten gekend om zijn zware omloop. Ook dit jaar was de modder een verzwarende factor. Toch heel wat Lebbekenaren aan de start.

Bij de benjamins meisjes verschenen in totaal 62 deelneemsters aan de startlijn. Flore Heyvaert kwam als 46e over de finish, Nienke van Campenhout werd 56e.
In de jongensreeks eindigde Josse Vannieuwenhuyze net buiten de top 10 op een 11e plaats.Yoran Kerkhofs werd 26e en Arne de Braekeleer kwam als 39e over de eindmeet.

Pupille Britt Roelandt haalde een mooie 9e plaats in haar categorie. Loike Vierendeels eindigde 35e, Lotte Heyvaert behaalde de 72e stek.
Ook de jongens liepen sterk. Siebe van Campenhout haalde een 13e plaats op 98 deelnemers. Arne Naudts en Wannes Theelen haalden de 17e en de 18e plaats, Matthys Rembert werd 23e.

Emma Vannieuwenhuyze werd 48e op 68 miniemen, Jente van Campenhout eindigde als 67e.
In de categorie miniemen jongens kwam Toon Theelen als eerste Lebbekenaar over de finishlijn. Hij behaalde de 23e plaats. Jonas van Biesen eindigde als 39e, Matthias Kerkhofs als 50e en Ward Klinckaert sloot het Lebbeekse rijtje met een 58e plaats op 77 deelnemers.

Lies Vercauter viel net naast het podium met haar vierde plaats, maar eindigde als 3e Belgische bij de kadetten dames. Lynn Vereecken haalde de 35e plaats en Kaat Theelen kwam als 37e over de finish.
Dries de Smet haalde een mooie 5e plaats op 58 deelnemers, hij eindigde als 4e Belg.

Scholiere Astrid Verhoeven is niet weg te denken van de kop van de cross. Ze moest het ditmaal afleggen tegen een Britse concurrente maar hield het Belgische deelnemersveld volledig achter haar. Met haar 2e plaats in de wedstrijd, en eerste Belgische, loopt ze nog verder uit in het CrossCup klassement.

Steven Brackx won de 2000m voor andersvaliden. Hij legde deze afstand af in 5.44.

Jozef Beque haalde de 45e plaats bij de masters heren. Sigurd Suys eindigde 54e op 68 deelnemers.

Alle foto’ s kan je terugvinden in ons Flickr- album.

Alle resultaten van deze cross kan je hier terugvinden. De tussenstand van het crossklassement kan je hier terugvinden.