Astrid wordt vijfde bij haar wederoptreden in de CrossCup

Dour
08
maart 2016

De weinige Lebbekenaren die toch besloten naar Wallonië te trekken, kwamen allen met knappe noteringen terug naar huis. Astrid Verhoeven maakte één week voor het Belgisch kampioenschap cross haar wederoptreden in de CrossCup met een vijfde plaats.

Pupille Rhune Vanroose finishte op plaats zeven na een erg knappe wedstrijd. Maaike Vander Cruyssen (AZW) won voor Marie Dechamps (CABW) en Calista Museur (ACBB).

Op de korte cross bij de dames kwam Soraya Meert in actie. Zij haalde een zevende plaats binnen op korte afstand van Sara Segers (VITA). Yentl Vandenberghe (AVLO) won de wedstrijd van Marine Lecart (USBW).

Tot slot lukte Astrid Verhoeven bij haar wederoptreden in het CrossCup circuit meteen een sterke vijfde plaats. De ongenaakbare Louise Carton (ACME) haalde het van veldloopicoon Veerle Dejaeghere (AVR). Imana Truyers (AVT) eindigde op een derde plaats en Julie Van de Velde werd vierde.

BK Masters

De wedstrijd in Dour gold ook als het Belgisch kampioenschap voor onze oudste atleten, namelijk de masters.
Bij de dames kwam enkel Els Duvivier in actie. Zij lukte een vijfde plaats bij de W55.

Bij de heren was Wim Heyvaert goed voor de 22e stek bij de M50. Verder lukten Kris Vannieuwenhuyze en André Schepers een 69e en 75e plaats bij de M35.