LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Medailles en top-10 plaatsen bij de vleet tijdens CrossCup in Mol

Mol
02
november 2015

In Mol stond de eerste individuele CrossCup van dit seizoen op het programma. Na de succesvolle relays van vorig jaar trok het circus zich aan het Zilvermeer pas echt op gang. De Lebbekenaren overtuigden opnieuw, met meerdere medailles en top-10 noteringen.

Het begon meteen schitterend. Zina Looverie wist eerst een tiende plaats te bemachtigen bij de tweedejaars benjamins om vervolgens Yarno Hendrickx bij de jongens naar een achtste plaats zien te snellen. Tweedejaars Youssef Baldan Silvio deed zelfs nóg beter door als derde over de meet te komen. Hij veroverde het brons en de eerste – maar niet laatste – Lebbeekse medaille.

Pupille Emma Muyshondt liet een 17e stek noteren, Zina Hendrickx finishte op plaats 23. Tweedejaars Rhune Vanroose liep samen met Hannelore Heymans naar een zevende en tiende stek. Louise Van Der Perre liep in diezelfde reeks naar plaats 22.
Toon Van Esbroeck lukte een achtste plaats bij de eerstejaars jongens. Laurens Blommaert volgde als 14e. Tweedejaars Miel Baeyens deed nog beter dan Baldan bij de benjamins. Miel pakte het zilver bij de tweedejaars pupillen. Remco Looverie en Matisse Verbeiren finishten als 22e en 26e.

Ook de miniemen verging het goed. Noor Quintelier opende met een 14e plaats. Cedric Galle en Niels Verbeiren kaapten plaatsen 17 en 20 weg bij de eerstejaars jongens. Bij de één jaar oudere miniemen bleven Tristan Blommaert en Yoran Kerkhofs bij elkaar in de buurt. Tristan legde zo beslag op plaats 10, Yoran op de 12e stek. Aico Van Grembergen eindigde zijn race op een 24e plaats.

6 keer top-10 vanaf cadet

Laura Stuyck kwam als 23e over de meet bij de cadetten. Pieter Van Den Meersche lukte een 14e plaats terwijl Benthe Van De Maele als 38e over de meet kwam.
Emma Vannieuwenhuyze en Hanne Esselens pakten plaatsen 32 en 38 bij de scholieren meisjes. Bij de jongens legde Bo Van Aken de afstand als achtste af.

Juniore Amber Van De Maele kon naar een 19e plaats lopen. Masters Ilse De Ridder en Katlijn D’Hondt finishten op plaatsen 7 en 8. Ben Quintelier lukte bij de masters heren een achtste stek. André Schepers werd 40e en Eric Follaerts 60e.

Na hun medailles van vorige week in de relays kozen Dries De Smet en Arne Van Opstal deze week voor de korte cross. Dries liep naar een 13e plaats, Arne kwam als 34e binnen. Dries kwam bovendien als derde junior binnen. David Jacops legde beslag op plaats 58. Gregory Goossens en Tim Dumarey finishten op plaatsen 67 en 72.

Schitterende eindbalans

De resultaten van onze junioren en masters heren lieten andermaal op zich wachten. Onder onze atleten telden we twee medailles, 12 top-10 plaatsen en 20 top-20 plaatsen. In totaal namen 35 blauw-witte atleten deel aan deze cross.

Klik hier voor de fotoreportage.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube