LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Dries, Gaethan en Arne pakken brons op de CC Relays

Gent
26
oktober 2015

De CrossCup relays opent de laatste jaren het veldloopseizoen. Aan de Blaarmeersen in Gent moeten teams van drie gevormd worden om een afstand in het veld te voltooien. Onze club bracht liefst 27 teams aan de start.

Benjamins Dieuwke Van Campenhout, Zina Looverie en Ruth Van Weverberg kwamen knap als 13e over de meet. Met Dieuwke en Ruth stonden er twee eerstejaars benjamins in het team die een knap debuut maakten. Bij de jongens verscheen er geen team aan de start.

Bij de pupillen jongens stonden er nog meer eerstejaars aan de start. Zowel Lucas Raemdonck, Toon Van Esbroeck en Laurens Blommaert werden in het meest recente pupillenjaar geboren. Het drietal lukte een 29e stek.
Bij de meisjes wisten Ine Van Damme, Sara Vercauter en Rhune Vanroose de eerste top-10 plaats te veroveren. Zij kwamen als zesde over de meet. Ook het tweede team deed het erg goed. Ella Heyvaert, Hannelore Heymans en Lotte Van Wemmel kwamen als 13e over de meet. Jante Recour, Luna Vonck en Nienke Van Campenhout finishten op plaats 51. Nog eens vijf posities verder kwamen Zina Hendrickx, Nona Heyvaert en Paulien Lecoutere over de finishlijn.

Ook scholieren naar zesde stek

Ook bij de miniemen jongens kwamen drie teams aan de start. Cedric Galle, Yoran Kerkhofs en Tristan Blommaert waren met een 39e stek de eerste Lebbeekse ploeg die over de meet kwam. Jelte D’hondt, Jasper Van Den Bulcke en Tuur Dieleman volgden op stek 43. Als 71 kwamen Flor Robijns, Floren Kerre en Timon Van Damme over de meet. Op een 74e stek volgden Arne De Braekeleer, Remco Looverie en Josse Vannieuwenhove.
Bij de meisjes was er de 26e plaats voor Marice De Wolf, Lise De Vis en Emma D’Hollander. Zij werden op de voet gevolgd door eerstejaars Madeleine Raemdonck, Hanne Van Weverberg en Noor Quintelier die als 29e finishten. Loote Vertommen, Celeste Robert en Astrid Robert klokten de 78e tijd.

Cadetten Britt Roelandt, Laura Stuyck en Florence Van Laethem konden net niet de top-20 binnen duiken. De drie atletes finishten op plaats 22. Bij de jongens waren Siebe Van Campenhout, Benthe Van De Maele en Pieter Van den Meersche goed voor een 11e stek. Het tweede team met Roel Robyns, Maxim Vermorgen en Brent Allaert finishte op de 71e stek.
Bij de scholieren konden Imke Van den Broeck, Emma Vannieuwenhuyze en Anse Beeckman beslag leggen op plaats 30. Emma Uyttersprot, Hanne Esselens en Jente Van Campenhout kwamen als 44e team over de meet. Wout Vercauter, Jonas Van Biesen en Bo Van Aken lukten bij de jongens een knappe zesde stek.

Sterke juniorenteams

Bij de junioren was het eindelijk prijs. Eerst waren Tina Mergan, Amber Van De Maele en Lies Vercauter aan de beurt bij de meisjes. Zij konden beslag leggen op een sterke 13e plaats. Onze jongens pakten met een derde plaats de eerste Lebbeekse medaille van de dag. Gaetan Van Laethem gaf het stokje door aan Arne Van Opstal om zo Dries De Smet in stelling te brengen voor een ereplaats. Het tweede team met Sverre Vierendeels, Cedric Debot en Arne Teck kwam als 31e over de meet.

Onze senioren moesten het stellen zonder de ziek uitgevallen Astrid Verhoeven. Desondanks konden Riet Vanfleteren (6e) en Soraya Meert (17e) een goede uitgangspositie bewerkstellingen voor slotloopster Delphine Van Laethem. Zij bracht het stokje knap binnen op een 18e plaats. Ineke Deriemaecker lukte het met de zusjes Karolien en Sofie De Proft ook al een zeer sterke 23e plaats. Lies Quintelier liep met haar mama Katlijn D’Hondt en Natalie De Ridder naar plaats 42.
Heren Tim Dumarey, Gregory Goossens en David Jacops lukten een 109e plaats.

Vijfde stek voor de masters

Katrien Baert, Ilse Saerens en Sofie Dierickx brachten bij de masters het stokje als elfde rond.

De uitslagen van de masters heren lieten wat op zich wachten, waardoor de statistiek op onze Twitter-account niet meer volledig klopt. Bart Raemdonck, Steve De Ridder en Ben Quintelier liepen samen naar een knappe vijfde stek. Bjorn Annaert kwam samen met Alain Van Laethem en Peter Van Damme als 25e aan. Dirk Van Campenhout, Kris Vannieuwenhuyze en Wim Heyvaert konden beslag leggen op plaats 46 terwijl plaats 51 dan weer naar Eric Follaerts, Sigurd Suys en André Schepers ging.

Klik hier voor de berichten die via sociale media verschenen.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube