LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Crosscup Relays Berlare levert eerste medailles op voor Lebbeekse AC

Berlare
27
oktober 2019

Deze zondag stond de eerste officiele wedstrijd onder de nieuwe fusienaam "Lebbeekse Atletiek Club" op het programma. Het veldloopseizoen begint traditiegetrouw met de Relays, waarbij in ploegen van drie voor de overwinning wordt gestreden.

Sinds jaar en dag vindt die opener plaats aan de Blaarmeersen te Gent. Maar dit jaar vormde het Donkmeer in Berlare het decor voor de Relays. 38 teams van LEBB namen deel.
Liefst 18 jeugdteams en een heleboel teams van cadetten t.e.m. masters verschenen aan de start voor onze club. Alle atleten verschenen – in afwachting van de levering van de nieuwe clubshirts – in een oud “AC Lebbeke”-shirt aan de start.

Benjamins en pupillen

Fien De Coster, Aiko Engelaar en Lily Louise Deneef mochten bij de benjamin meisjes de spits afbijten voor de Lebbeekse atletiekclub. Ze eindigde net buiten de top 10 op een mooie 13de plaats.
Bij de jongens stonden er 2 teams aan de start. Senne Verdickt, Otis Hofman en Lenn Van Den Abbeele eindigde op een 27ste plaats. Het 2de team werd gevormd door Arno Vereecken en Siebren.

Met liefst 5 ploegen vormde de pupillen meisjes de grootste groep. Lien Maetens, Lily Verhulst en Delfine Desmet eindigde ook net buiten de top 10 op een knappe 11de plaats. Laurien Mertens, Millie Van Nieuwenborgh en Lila Smismans finishte als 39ste, Lien Vermarcke, Ruby Goossens en Maithe Guns als 41ste, June De Kempenheer, Renske Van Den Abbeel en Jolene Goossens als 52ste en Lia Verdickt, Elena Deneef en Melody Hassansade als 74ste.

Bij de jongens kon Lebbeekse AC 3 ploegen aan de start brengen. Noah Ateca, Tieme Bellon en Arnaud Vermoesen finishte als 34ste gevolgd door Lander Delbeke, Oscar Moens en Ender Wauters op plek 73 en Lander Schaekers, Xander Van Nijverseel en Jarne Muyshondt als 81ste.

Goud voor Zina, Mirthe en Febe

Hierna was het de beurt aan de miniemen meisjes. Hier werden de hoge verwachtingen knap ingelost. Mirthe Baeten gaf de stok door aan Febe Van Lokeren in een 2de positie. Febe liep direct naar de leiding en hield dit vol tot bij de stokwissel met Zina Looverie. Zina liet niemand meer terugkomen en liep als 1ste over de finishlijn. Hierdoor mochten ze op het hoogste schavotje plaatsnemen en de medaille in ontvangst nemen van Gaston Roelants.
3 andere miniemenmeisjes teams lieten ook het beste van zich zelf zien. Dieuwke Van Campenhout, Lore De Proft en Tine Huysmans eindigde op plek 46, Elena Ateca, Nora Vereecken en Lotte Machiels als 55ste en Ruth Hiel, Nina Van Nieuwenborgh en Emely Fissete als 62ste.

Ook 3 miniemen jongens-teams waagden hun kans. Wout Van Den Abbeel, Loui De Bilde en Rowan Meunier liepen als 17de onder de finishboog door. Emiel De Ridder, Lucas Delbekee en Njema Kilani deden dit als 45ste en Joppe Van Den Borre, Ferre Millis en Wout Cools als 77ste.

Brons voor Moia, Manon en Sara

Bij de cadettenmeisjes was het ook dadelijk prijs voor de Lebbeekse AC. Moia Hermans, Manon Van Rooy en Sara Vercauter liep naar een knappe 3de plaats met bijbehorende bronzen medaille. Die ook hier werd uitgereikt door Gaston Roelants. Nog 3 andere cadetten ploegen stonden aan de start. Ine Van Damme, Anais Baert en Lien De Cock finishte als 19de, Fran Jansegers, Fran Milis en Nienke Van Campenhout als 40ste, Emma Muyshondt, Pauliene Lecoutere en Shauni Vercammen als 54ste.

Bij de jongens cadetten konden we 3 teams vormen. Arthur De Smedt, Maarten Willems en Laurens Blommaert spurtten naar de 22ste plek, Ruben Meert, Lucas Raemdonck en Xander Cools naar de 44ste en Ward Vermaercke, Arthur Vermoesen en Mathijs Huysman naar de 50ste.

Ook 3 dames scholierenploegen streden mee voor topnoteringen. Timea Huyck, Madeleine Raemdonck en Demi Daelman kwamen als 15de aan. Iets verderop op plaats 22 eindigde Larissa Huyck, Lotte Van Cante en Hasse Mertens. Op plaats 34 Nona Engelaar, Eline Bervoets en Julie Van Malderen.

Junioren in top-10

Bij de junior mannen stonden er 2 teams uit Lebbeke aan de start. Het eerste team met Bo Van Aken, Yannis De Smedt en Brent Soetens eindigde knap in de top 10 op plek 9. het 2de team met Siebe Van Campenhout, Glen Smet en Tristan Blommaert vonden we terug op plaats 40.

Bij de seniors stonden er in totaal 5 teams die de Lebbeekse kleuren verdedigde aan de start. 3 bij de dames en 2 bij de heren. Bij de dames eindigde Hanne Willems, Mariska Tjeerdsma en Valerie Rooms op plaats 17, Maloe Decorte, Soraya Meert en Sara Van Biesen op plaats 40 en 2 plaatsen verder eindigde Amber Van De Maele, Delphine Van Laethem en Amber Teugels. Riet Vanfleteren nam samen met een gemengd team (atleten van verschillende clubs) deel aan de relays. Samen met Lisa Rooms (OEH) en Nanouk Stevens (ACW) liep ze naar plaats zes.
Bij de heren finishte op plaats 57 Arne Teck, Jonas Van Biesen en Gerben De Backer, op plaats 75 Arne Boeykens, Arne Van Opstal en Tim Dumarey.

Als laatste categorie waren de masters aan de beurt. Bart Raemdonck, David Jacobs en Ben Quintelier liepen naar een 15de plaats. Dannie Van Campenhout, Steve De Ridder en Imed Njema eindigde op plaats 24 en het 3de team dat bestond uit Danny Meert, Sigurd Suys en Maarten Huysman finishte als 65ste.

Ook individueel

In de voormiddag stonden “de sterren van morgen” op het programma. Hier konden de jeugdatleten individueel aan deelnemen. Arne Van Nieuwenborgh schreef zich in bij de pupillen om 800m af te leggen en kwam op een 19e stek over de meet. Liam Van Nijverseel stond hierbij ook aan de start bij de kangoeroes en moest 550m afleggen.

Geschreven door Tim Muyshondt | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube