LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

31 “CrossCup Relays”-teams voor opening van het nieuwe veldloopseizoen

Gent
21
oktober 2018

Zondag werd het veldloopseizoen officieel op gang getrapt. Op de Blaarmeersen in Gent stonden de CrossCup Relays op het programma. Een aflossingswedstrijd waarbij drie crossers de krachten bundelen om elk een andere aftand af te leggen en de stok zo snel mogelijk rond te krijgen. Liefst 31 Lebbeekse teams verschenen aan de start.

13 jeugdteams, 1 top-10 notering

Aiko Engelaars, Laura Rottiers en June De Kempeneer vormden het enige team bij de benjamins meisjes. Het drietal eindigde op plaats 25. Bij de jongens eindigden Noah Ateca, Tibe Debisschoep en Arjen Brackevelt 17e. Vic Van Vaerenberg, Hannes Raes en Lewis Lutqens finishten op een 29e stek.

Bij de pupillen verzamelde een ruime schare aan teams zich rond de clubtent. Bente Van Ingelgem, Ruth Hiel en Dieuwke Van Campenhout eindigden 21e, Tinne Huysmans, Elena Ateca en Lila Smismans finishten op plaats 59 en Louise Dierickx, Anke Buslot en Elena De Neef eindigden als 64e.
Bij de jongens vormden Wout Cools, Emile De Ridder en Arnoud Vermoesen het snelste Lebbeekse team op plaats 17. Jarne Muyshondt, Arne Van Den Abbeele en Rowan Meunier eindigden op stek 37 en Kilani Njema, Matteo Roelands en Lars Baes lukten plaats 47.

De laatste jeugdcategorie, de miniemen, brachten ook weer heel wat teams op de been. Op plaats 22 eindigden Alessandra Gheorge, Emma Muyshondt en Zina Looverie. Wat verderop volgden Jante Recour, Kato Van Damme en Kiara Maersschalck op plaats 66. Bij de jongens konden Lukas Raemdonck, Arthur Vermoesen en Laurens Blommaert voor de eerste top-10 plaats zorgen. Zij eindigden op plaats 8. Mauro Smismans, Matthijs Huysmans en Lyon De Wolf eindigden 60e.

Noor, Sara en Madeleine op plaats 10

Noor Quintelier, Sara Vercauter en Madeleine Raemdonck zorgden voor een tiende plaats bij de cadetten meisjes. Ine Van Damme, Timea Huyck en Eline Bervoets eindigden op plaats 38, Ella Heyvaert, Larissa Huyck en Nienke Van Campenhout werden 42e, Rane Van Buyten, Nona Engelaar en Merel Geerts eindigden op stek 64.
Bij de jongens lukten Tijl D’Hondt, Cedric Galle en Xander Cools een 46e plaats.

Scholieres Lies Heyvaert, Femke Smet en Lotte Van Cante lukten plaats 42. Bij de heren eindigden Robbe D’Hondt, Tristan Blommaert en Siebe Van Campenhout op plek 20. Flor Robijns, Rias Smismans en Tuur Dieleman werden 50e.
Bij de junioren kon geen team op de been worden gebracht.

Tweemaal top-25 bij de senioren

Onze seniores dames lukten een 25e plaats. Lotte Hellinckx kwam als zevende door om de stok te overhandigen aan Delphine Van Laethem en Mariska Tjeerdsma. Cynthia Meert, Soraya Meert en Laure De Knop zorgen voor een 68e plaats.

Bij de heren vormden Gaetan Van Laethem, Bo Van Aken en Dries De Smet een sterk trio. Zij deden nog iets beter dan de dames door op plaats 22 te eindigen. Arne Teck, Dieter De Ridder en Adriaan Van Buggenhout lukten een 56e plaats. Michiel De Proft, Jonas Van Biesen en Niels Vandeperre eindigden op plaats 92.

Masters in top-10

Ook onze masters waren weer goed vertegenwoordigd. Bij de dames eindigden Ilse Saerens, Sofie Dierickx en Liesbeth Plas op plaats acht. Lut Raeymaekers, Eva Dierckens en Katlijn D’Hondt finishten op stek 17, Els Duvivier, Ilse De Ridder en Hilde Scholiers eindigden 23e.

Bij de heren waren Bart Raemdonck, David Jacops en Steve De Ridder goed voor een 17e plaats. Wim Heyvaert, Maarten Huysman en Johan Smet finishten op plaats 38.

Er zouden enkele fouten in de uitslag van de CrossCup-organisatie zijn gesloten. Correcties mogen steeds doorgegeven worden via webteam@lebb.be.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube