Laure en Hilde vallen in de prijzen in de “Grote Prijs provincie Oost-Vlaanderen”

Deinze
20
november 2017

53 Lebbekenaren trokken afgelopen weekend naar de veldloop in Deinze, beter bekend als de "Grote Prijs provincie Oost-Vlaanderen". Twee van hen konden terugkeren met een medaille rond hun nek.

Rens Robberecht, laatst nog goed voor een medaille in de cross van Opwijk, tekende nu een zevende plaats op bij de benjamins jongens. Ender Wauters kwam als 68e over de meet. Tweedejaars Jarne Muyshondt lukte een 35e stek, Arnaud Vermoesen werd 43e. Bij de meisjes was June De Kempeneer goed voor plaats 28. Zij bleef net voor Lize Christiaens die 29e eindigde. Lies Michiels volgde iets verder als 45e. Tweedejaars Lize Vermeir kwam op positie 17 binnen. Lore Vermeir en Lin Van Esbroeck eindigden op posities 68 en 72. Mirte De Backer werd 76e.

Pupil Wout Cools liep naar plaats 33. Chyano De Haeck beëindigde diezelfde wedstrijd als 80e. In diezelfde categorie bij de meisjes eindigde Dieuwke Van Campenhout 31e. Lore Christiaens en Githe Van Mol lukten plaatsen 55 en 56. Bij de tweedejaars werd de beste prestatie in deze categorie genoteerd. Zina Looverie eindigde op plaats 13, Kato Robberecht werd 68e.

Nét niet voor Madeleine

Bij de miniemen kon Laurens Blommaert in de voorste gelederen plaatsnemen. Laurens finishte net naast het podium op een vijfde stek. Toon Van Esbroeck (30e), Lukas Raemdonck (32e) en Arthur Vermoesen (33e) finishten achter Laurens allen in elkaars buurt. Dawit Hellemans volgde niet veel verder op plaats 51. Tweedejaars Xander Cools werd 39e.
Emma Muyshondt lukte plaats 26 bij de meisjes. Clubgenote Alessandra Gheorghe finishte als 36e. Nienke Van Campenhout eindigde op stek 22 bij de tweedejaars. Lotte Van Wemmel beëindigde deze race op plats 48.

Tristan Blommaert kwam als 12e over de meet bij de cadetten jongens. Tuur Dieleman (45e) volgde iets verderop. Madeleine Raemdonck viel nét naast het podium en was goed voor de vierde stek bij de meisjes. Lotte Van Cante eindigde in diezelfde race op plaats 16, Emma D’Hollander op stek 35, Timea Huyck op 57, Larissa Huyck op 66 en Nona Engelaar op 82.
Bij de scholieren kon Siebe Van Campenhout de negende plaats bemachtigen.

Medailles vallen pas aan het eind

Juniore Laure De Knop zorgde voor de eerste medaille van de dag. Laure eindigde tweede achter Lien Goossens (AVR).

Zes senioren gingen vervolgens van start in de lange cross. Bij de heren lukte Glen Braem de 36e plaats. Kris Van Gucht kwam als 46e over de meet, David Jacops volgde op plaats 53. Delphine Van Laethem was goed voor plaats 9 bij de seniores. Liesbeth Plas en Phaedra Vander Elstraeten eindigden op plaatsen 27 en 32.

Bij de masters 50+ lukte Sigurd Suys plaats 20 en Alain Van Laethem eindigde 24e. Bij de 35+ kwam Imed Njema als 28e over de meet. Guy Wauters volgde op plaats 62 en Didier Vanhaelemeesch werd 84e.
Bij de dames werd ook opgesplitst naar 35+ en 50+. Bij de 50+ lukte Hilde Scholliers het brons. Els Duvivier eindigde met een zevende plaats ook nog in de top-10. Bij de jongste masters was Eva Dierckens goed voor plaats 25.